Actualitat

Valle Mellado: “El mapa de Tarragona s’ha tenyit de vermell”

24 juliol 2023

Valle Mellado PSC

“Sovint es diu que en política sempre s’exagera quan es fan valoracions dels resultats electorals però la veritat és que analitzant els resultats de les urnes d’ahir seria impossible no fer-ho: el PSC ha arrasat i la demarcació de Tarragona s’ha tenyit de vermell”, així ha valorat els resultats a la província la cap de llista socialista per Tarragona, Valle Mellado.

Cal tenir present que el PSC va obtenir ahir un dels millors resultats de la seva història a la demarcació, on va sumar més de 120.000 vots, més que doblant a la segona força política. Gràcies a aquests resultats històrics el PSC ha obtingut dos diputats i tres senadors per Tarragona.

“Vull destacar que aquest gran resultat és homogeni al conjunt de les comarques tarragonines. Hem guanyat a la costa i als grans nuclis de població però també a la gran majoria de municipis de l’interior i al conjunt de les Terres de l’Ebre. Consolidem així una majoria progressista que va despuntar amb les eleccions autonòmiques de fa dos anys i que es va accentuar amb els comicis municipals d’ara fa dos mesos”, ha reblat.

En relació als resultats de fa quatre anys a Tarragona el PSC ha guanyat 47.000 nous votants. Un de cada tres vots que es van emetre ahir a les nostres comarques va ser pel PSC.

“Vam demanar durant la campanya una gran mobilització per tornar a guanyar una majoria de progrés i barrar el pas a l’extrema dreta i així ha estat. Tarragona i el conjunt de Catalunya han estat decisius per decantar la balança cap a una majoria progressista amb un resultat espectacular del PSC”, ha explicat.

“L’únic que hem de lamentar és que pels efectes de les restes del sistema electoral, tot i haver crescut de forma exponencial guanyant 47.000 nous vots, no haguem obtingut, pels pèls, el tercer diputat per Tarragona.” Igual com en el conjunt d’Espanya on, malgrat que el PSOE ha incrementat en un milió de vots el resultat electoral i hagi crescut 4 punts percentuals això, finalment, només s’ha traduït en un augment de dos diputats més en relació al 2019.

En relació a l’escenari polític que s’obre a partir d’ara la cap de llista socialista ha demanat “sentit de responsabilitat” a totes les forces polítiques que es defineixen com a progressistes i catalanistes. “Tant Tarragona com el conjunt de Catalunya han votat “no” al tàndem Vox-PP, per tant, seria absolutament incomprensible que alguna força política que afirma representar la voluntat del poble de Catalunya, per acció o per omissió, propiciés una repetició electoral que acabés, precisament, amb un Govern del Vox-PP.”“Si algú dubta de quina és la voluntat real del poble de Catalunya que revisi els resultats que van sortir de les urnes ahir i se li esvairan aquests dubtes ràpidament…”, ha conclòs.