Actualitat

“Tothom hauria de ser clar i explícit en la condemna dels atacs a les seus socialistes”

8 novembre 2023

Salvador Illa al Ple del Parlament de Catalunya

El cap de l’Oposició i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha lamentat els atacs contra les seus socialistes dels darrers dies, argumentant que “és compatible qualsevol projecte polític amb el respecte i l’educació”.

“Quan es traspassen certes línies ens afecta a tots, perquè estan qüestionant el nostre sistema de convivència. Tothom hauria de ser clar i explícit en la condemna de certes situacions”, ha destacat Salvador Illa en la sessió de control parlamentaria, en la qual també ha agraït el suport explícit que ha rebut d’ERC i En Comú Podem.

Salvador Illa també ha demanat “serenor i fermesa”, recordant que la democràcia espanyola “és molt més sòlida del que molts es pensen”.

Pressupostos 2024

Salvador Illa ha traslladat a Pere Aragonès la seva preocupació pels incompliments de l’acord pressupostari: “No estem contents”. “El temps va passant i no s’han concretat ni els acords més emblemàtics, que tothom sap quins són”, ha afegit, lamentant que el govern actuï a vegades “amb actitud obstruccionista”.

Per això, ha demanat que, “primer, s’avaluï l’acord del 2023” i, després, “s’analitzi la proposta de pressupost del 2024”: “No farem passar el carro davant del cavall”.