Actualitat

Teresa Llorens serà càrrec electe al Congrés dels Diputats pel PSC: “Espanya ha apostat pel progrés”

28 juliol 2023

La candidata socialista prendrà possessió del càrrec el pròxim 17 d’agost en la sessió de constitució de les Corts

La vilanovina Teresa Llorens serà diputada al Congrés dels Diputats pel PSC, després que els i les socialistes hagin estat la força més votada a Catalunya durant la jornada electoral d’aquest 23 de juliol. El PSC s’ha imposat amb claredat a la resta de formacions polítiques presents al territori amb més d’1.2 milions de sufragis, els quals representen el 34.49% dels vots emesos.

Els bons resultats aconseguits pel socialisme a les quatre províncies catalanes permeten a la formació que encapçala Salvador Illa a Catalunya ampliar la seva representació a la càmera espanyola. De fet, els i les socialistes per Barcelona passen de vuit a tretze escons, i fan, d’aquesta manera, que Teresa Llorens, número 13 de la llista per Barcelona, pugui prendre possessió del seu escó en la sessió de constitució de les Corts del pròxim 17 d’agost.

La candidata vilanovina posa en valor “aquests bons resultats tant a Catalunya, com a la comarca i, més en especial, a Vilanova i la Geltrú”. Encara en clau nacional, Llorens assegura que s’ha frenat a la dreta i l’ultradeta i assenyala que amb els resultats aconseguits per Pedro Sànchez, i el partit dels i les socialistes, “Espanya podrà seguir tirant endavant polítiques progressistes que garanteixin els drets i llibertats de la ciutadania”.

Cal destacar que tant al Garraf com a l’Alt Penedès el PSC ha estat la força guanyadora d’aquestes eleccions de forma majoritària. Dels 27 municipis que integren l’Alt Penedès, el PSC ha estat la força més votada en 21 municipis, i al Garraf, en els 6 municipis.

Des de la federació socialista del Garraf i l’Alt Penedès manifesten el seu compromís de seguir treballant amb l’objectiu col·lectiu de lluitar per fer avançar tant Catalunya com Espanya des del compromís i la responsabilitat: “Diem sí a una Catalunya i una Espanya de mirada endavant, plural, amb drets i convivència”, ha exposat Juan Luis Ruiz, primer secretari al territori.