Actualitat

Sònia Guerra és nomenada membre del Comitè d’Igualtat de Gènere de la Internacional Socialista

22 febrer 2024

"És un orgull representar el feminisme socialista espanyol en la Internacional Socialista. El meu objectiu és tractar de situar l'agenda feminista espanyola a escala internacional", assenyala Guerra

La secretaria de polítiques feministes del PSC i diputada per Barcelona, Sònia Guerra, ha estat nomenada membre del Comitè d’Igualtat de Gènere de la Internacional Socialista, organització que presideix el president del Govern de l’Estat i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez.


El nomenament s’ha produït durant la reunió del Comitè d’Igualtat de Gènere de l’organització que s’ha celebrat a Madrid. A banda de formar part del Comitè d’Igualtat de Gènere de la Internacional Socialista, Guerra també passa a ser membre de la Internacional Socialista de Dones, actualment presidida per l’exministra del Ministeri de la Dona de República Dominicana, Janet Camilo.


Sònia Guerra ha assenyalat que “és un orgull representar el feminisme socialista espanyol en la Internacional Socialista “ i ha destacat que “el meu objectiu és tractar de situar l’agenda feminista espanyola a escala internacional”.


A més, ha recordat que Espanya és un dels països més avançats en igualtat efectiva i ha recalcat que “hem d’aconseguir que els drets conquerits per les espanyoles, gràcies al moviment feminista i als governs del Partit Socialista, es converteixin en drets per a totes les dones, independentment d’on resideixin”.


Així mateix, ha manifestat sentir-se “profundament emocionada” per formar part també de la Internacional Socialista de Dones: “La meva mestra i referent Dolors Renau va ser presidenta d’aquesta organització i formar-ne part és una manera de continuar amb el seu llegat. Avui, recordant a Dolors Renau i a tantes i tantes predecessores, està més present que mai el lema feminista <<perquè van ser, som. Perquè som seran>>”, ha conclòs.