Actualitat

“Som responsables amb la sequera. ERC, en canvi, no va donar suport a tots els estats d’alarma de la pandèmia”

28 març 2023

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha recordat aquest dimarts que els i les socialistes van permetre la convalidació del decret contra la sequera “per responsabilitat” i “pel bé del país”, després d’haver aconseguit que la consellera Teresa Jordà i del president Pere Aragonès es comprometessin a millorar-lo: “Nosaltres deixarem fer al govern, som un grup parlamentari responsable, però volem que el govern compleixi la seva paraula”.

En roda de premsa al Parlament i pel que fa a les crides del govern a la corresponsabilitat dels grups parlamentaris amb la sequera, Alícia Romero ha recordat la “irresponsabilitat” d’ERC durant la pandèmia per aprovar únicament un dels estats d’alarma que es van votar durant l’emergència sanitària. “Està bé demanar responsabilitat, però que se l’apliqui qui la demana. Menys lliçons”, ha reblat.

A diferència de la pandèmia –ha afegit Alícia Romero-, la manca de recursos per fer front a la sequera no ha estat pas sobrevinguda, sinó que es deu, en bona part, “a la inacció del govern dels darrers deu anys”. De fet, ha recordat que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va executar el 34% de les inversions que tenia previstes l’any passat.

“Cal ser autoexigents i acceptar la falta de capacitat quan un està al capdavant de les institucions”, ha defensat Alícia Romero, que ha confiat en que la cimera de l’aigua convocada divendres pugui servir per millorar el decret del govern. Especialment, ha demanat ajornar les sancions als ajuntaments, ajudar-los a fer les millores oportunes, i prioritzar les inversions urgents.