Actualitat

“Socialistes catalans i bascos volem projectes inclusius de diàleg que no deixin ningú enrere”

26 juliol 2021

8fbb0ec4-b597-438f-929c-5aa78dcd1d57

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha afirmat avui que els socialistes catalans volen aprendre dels socialistes bascos “per la seva trajectòria tenaç en defensa del diàleg i l’acord, que ha obert un temps nou i ha permès que les ciutadanes i ciutadans centrin les seves energies en el que importa. Hem vingut a intercanviar experiències i aprendre d’aquest esforç”.

 

En roda de premsa conjunta a Bilbao amb la Secretaria General del PSE-EE i Vicelehendakari, Idoia Mendia, en el marc d’una visita de dos dies a Euskadi, Salvador Illa ha assenyalat que “ambdós volem continuar formant part d’un projecte compartit que és Espanya, i fer-ho amb projectes inclusius que no deixin ningú enrere a través del diàleg”. Segons Salvador Illa, “a Catalunya s’està consolidant un temps nou amb decisions valentes del Govern d’Espanya que exigeixen dir la veritat, dir en públic el mateix que es diu en privat, i treballar per unir la societat catalana amb projectes que es dirigeixin al conjunt de la societat catalana. I una línia vermella: el respecte a l’estat de dret i al marc de convivència”.

 

En aquest sentit, ha reiterat la seva petició que “s’obri un diàleg entre catalans” i ha demanat al President Aragonès “que assisteixi a la Conferència de Presidents, perquè el diàleg s’ha d’exercir des de fòrums bilaterals però també des dels fòrums multilaterals. Ha de defensar els interessos dels catalans a tots els fòrums”.

 

Per la seva banda, Idoia Mendia ha recordat que Salvador Illa va guanyar les eleccions “amb el missatge de la moderació, el diàleg, l’acord i la legalitat, que és exactament el que necessitaven les catalanes i els catalans. És el missatge que s’ha obert camí a Catalunya, i així ho ha sabut entendre també el President del Govern d’Espanya”.