Actualitat

Social Europe (Unió Europea)

7 juliol 2022

Publicació de referència per la seva capacitat d’abordar amb òptica europea, veritablement transnacional, les polítiques i reptes de la UE. La constant col·laboració amb figures del pensament socialdemòcrata la fan referència fonamental per a l’esquerra.

Social Europe va ser fundada el 2010 pel professor Henning Meyer, amb l’esperit de ser un espai on pensar respostes innovadores i progressistes als reptes econòmics i socials de l’Europa contemporània, amb un focus específic en polítiques públiques de la Unió.

Des de la seva fundació, la publicació ha diversificat enormement la seva producció i proveeix continguts adaptats a múltiples tipus de fins i lectors, des d’entrades al bloc web sobre temes d’actualitat a articles i dossiers d’investigació, passant per produccions de caràcter més normatiu que busquen desenvolupar l’avantguarda del pensament socialdemòcrata. La majoria de continguts són firmats per acadèmics i investigadors, i du a terme projectes en col·laboració amb think tanks sindicals i socialistes.

Des del 2015 aquest repositori s’ha expandit amb la publicació de llibres de venda física, entre els quals destaquen contribucions de Bauman i Habermas sobre l’actualitat europea; i amb l’endegament d’un podcast.

En conjunt, recomanem Social Europe, que hem referenciat nombrosos cops en aquest butlletí, per ser una font rica d’anàlisi i reflexió al voltant d’eixos que són de gran rellevància per a tot socialdemòcrata. A això cal afegir la seva capacitat per dur a terme aquesta tasca amb un marc transnacional de pensament, així com per crear un espai on figures líders de la teoria i pràctica socialdemòcrata poden exposar les seves idees de manera sintètica i enfocada a la política pública.

R. K.

Fitxa tècnica

Format: electrònic

Pàgina web

Periodicitat: diària

Xarxes socials: Twitter, Facebook, LinkedIn i YouTube

Llengua: anglès

Tipus de continguts: entrades de bloc, articles d’investigació, dossiers monogràfics, llibres

Cost de soci a partir de 4,75€/mes.