Actualitat

“Si no s’accepta el conjunt de les nostres propostes, no hi haurà acord pels Pressupostos”

12 gener 2023

Raquel Sánchez i Salvador Illa a una trobada del Govern Alternatiu de Catalunya a Cardona

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui, referint-se als Pressupostos, que “no hi haurà acord amb el PSC si no s’accepten les nostres condicions de mínims, que són un tot. Això de l’ara no toca és d’una altra època, Ara toca tot, perquè el Govern no té majoria al Parlament. I si no vol, que busqui altres suports, és l’obligació del senyor Aragonès”. “Nosaltres hem estès la mà i ens ha costat molt trobar una metodologia de treball. Hem escoltat, hem fet 170 reunions al conjunt del territori i aquestes són les nostres condicions per fer avançar Catalunya, per fer prosperar Catalunya i per protegir els ciutadans. Si no s’accepta el conjunt de les nostres propostes, no hi haurà acord pels Pressupostos”, ha dit.

Durant un diàleg que ha mantingut aquesta tarda amb a ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en el marc de la reunió de treball de dos dies que el Govern Alternatiu de Catalunya manté a Cardona, Salvador Illa ha assegurat que “si hi ha recursos que venen del Govern d’Espanya, els hem d’aprofitar, Si el Govern d’Espanya està disposat a invertir en el Quart Cinturó i hi ha un acord dels ajuntaments, s’ha de fer. Portem trenta anys discutint d’això. Si hi ha voluntat d’ampliar l’aeroport, si hi ha voluntat de millorar Rodalies, si hi ha una inversió privada que té un suport majoritari al territori, no podem amagar el cap sota l’ala. Anem fent rondós però hem de xutar a porta”.

Per la seva banda, Raquel Sánchez ha assenyalat que “estem en un context complicat” però que “si una cosa s’ha demostrat en els darrers mesos és que el Govern de Pedro Sánchez ens està permetent oferir alternatives i respostes a les necessitats de la ciutadania”. “Estem garantint aquelles polítiques queb han de protegir la gent, però que també estan decidides a fer avançar el conjunt d’Espanya”, ha afegit.

La ministra ha posat en valor “mesures com la gratuïtat de Rodalies, la reforma laboral, la bonificació del cost dels combustibles o l’impuls que s’està donant a empreses i sectors estratègics del nostre país. Tenim raons, des de la prudència, per ser optimistes”. En aquest sentit, Raquel Sánchez ha indicat que “en la cooperació institucional amb Catalunya, que s’ha reprès gràcies a l’aposta del president Sánchez i el PSC, s’ha demostrat que el diàleg és el camí. A vegades és difícil concretar projectes perquè el Govern de Catalunya arrossega els peus, però des del Govern d’Espanya els tirem endavant. Passa amb les polítiques d’infraestructures. Catalunya és la comunitat autònoma en la que més s’està invertint”.