Actualitat

“S’ha de deixar de polititzar l’ús de la llengua i deixar de polititzar l’educació”

10 desembre 2021

illa 1
Declaracions de Salvador Illa

El president del Grup Socialista i cap de l’Oposició ha afirmat avui que “les resolucions judicials s’han de complir i s’estan complint, hi ha diferents centres educatius que ja ho estan fent. Això no és anar contra el català. El català continua sent centre de gravetat educativa i es garanteix l’aprenentatge de català i castellà. El que diu aquesta resolució ens sembla correcte, continua preservant el paper del català com a llengua vehicular”.

En una entrevista a TVE, Salvador Illa ha assegurat que “el que s’ha de fer és deixar de polititzar l’ús de la llengua i deixar de polititzar l’educació. S’ha de deixar les famílies fora del debat polític, Qui estigui per inflamar, es trobarà el PSC al davant; qui vulgui asserenar els ànims, ens tindrà al costat”. “Hem de deixar que els responsables dels centres apliquin la sentència de la millor manera possible”, ha afegit.

“En funció de la realitat sociolingüística es necessari que s’aprengui més castellà i en d’altres casos és necessari s’aprengui més català. Del que es tracta és que al final de l’educació s’aprenguin les dues llengües. Això també ho defensava un conseller d’ERC, Josep Bargalló. S’ha de flexibilitzar la immersió lingüística, que està funcionant molt millor del que es trasllada en algunes notícies”, ha conclòs.