Actualitat

“Sempre hem estat compromesos amb la convivència i hem posat Catalunya per davant de tot, costés el que costés”

24 maig 2023

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició, Salvador Illa, ha celebrat que la campanya electoral s’estigui centrant en les preocupacions de la ciutadania i no en el “‘raca-raca-raca’ de la divisió”, i ha defensat la contribució del PSC. 

“Sempre hem estat compromesos amb la convivència a Catalunya, costés el que costés. Hem posat Barcelona i Catalunya per sobre de qualsevol interès de partit, costés el que costés”, ha reivindicat Salvador Illa en un acte electoral a Sarrià-Sant Gervasi, amb el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, i el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni. 

Salvador Illa ha defensat que el PSC mereix tenir l’oportunitat de governar Barcelona de nou “perquè quan Barcelona ha brillat, Catalunya ha brillat”. “Quan Barcelona ha funcionat, Catalunya ha funcionat. Quan Barcelona ha estat unida, Catalunya ha estat unida”, ha afegit. 

Salvador Illa també s’ha referit a l’ordre del TSJC al govern de la Generalitat sobre per al pagament dels 24 milions d’euros que deu a 22 ajuntaments per les escoles bressol. “Un tribunal els ha de dir que pagui? Aquí hem d’arribar? Fins i tot en això ens hem de confrontar?”. 

Miquel Iceta ha demanat que el “vot intel·ligent” es concentri en el PSC per evitar “la Barcelona, grisa, resignada i hipotecada”, i “que tornin velles glòries que ja no estan cridades a fer gaire cosa”. “Vull una Barcelona que es tregui la faixa, que anem a totes, que no ens restringim, que no agafem aquesta mena de restrenyiment nacional que de vegades impedeix que treiem tot el profit de l’enorme potencial de la nostra ciutat i del nostre país”. 

El ministre ha apostat perquè Barcelona “voli, es torni a enlairar i sigui de veritat el motor del país”. “O segueix Ada Colau o hi ha un canvi d’esquerres liderat per Jaume Collboni”.

Jaume Collboni ha recordat que “a Barcelona sempre li ha anat bé amb el PSC”. “És l’hora que torni el PSC i tornem a tenir un alcalde socialista. I us demano a tots i totes, l’oportunitat de ser el nou alcalde de Barcelona”. “La nostra candidatura, la candidatura del PSC, sempre ha posat Barcelona per davant”.