Actualitat

“Seguirem empaitant i pressionant per solucionar els problemes de Catalunya, com la sequera”

17 febrer 2023

El Govern Alternatiu de Catalunya ha celebrat aquest divendres la seva reunió quinzenal ordinària, en la qual ha aprovat un informe sobre l’impacte positiu de la reforma laboral entre els joves i un document de bases per a un nou model d’economia social a Catalunya. També ha analitzat la situació de sequera a Catalunya, amb previsió d’afrontar un estiu que tornarà a ser difícil. 

Així ho ha detallat en roda de premsa la portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, que ha recordat que el PSC manté ferma la seva oposició útil i constructiva: “Seguirem empaitant i pressionant per solucionar els problemes de Catalunya, com la sequera”.  

La sequera és “molt preocupant i ja fa més d’un any” que els i les socialistes reclamen mesures. Per això, des del PSC s’han incorporat als pressupostos de la Generalitat inversions per valor de 760 milions per depuradores, dessalinitzadores i regeneració d’aigua, entre altres mesures emmarcades en un Pacte Nacional per l’Aigua, ha detallat Alícia Romero.

Sobre les actuacions de la justícia en les causes derivades del procés independentista, Alícia Romero ha apostat per “separar les coses” i evitar que incideixin en la política catalana. “Sempre respectem les decisions i els processos judicials. Sempre respectem, també, la presumpció d’innocència”. 

“El govern d’Espanya i els i les socialistes han fet el que pertocava des del poder legislatiu, recuperant el diàleg i impulsant les reformes legislatives necessàries. El PP ho fiava tot a la via judicial”, ha afegit.