Actualitat

Salvador Illa reivindica la política útil dels socialistes davant l’Espanya del “passat” que defensa el PP

5 febrer 2023

  • Marta Farrés a Salvador Illa: “Estàs exercint més de president tu, des de l’oposició, que no pas el president Aragonès”

El primer secretari del PSC i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha reivindicat la política útil que practiquen els i les socialistes cada dia des de qualsevol racó davant l’Espanya del “passat” que defensa el PP. 

“L’acord pressupostari amb el govern demostra que podem fer política útil i fins i tot intentar governar des de l’oposició, amb l’objectiu d’unir els catalans i tornar a posar Catalunya en marxa i que pugui tornar a ser admirada a la resta d’Espanya”, ha defensat Salvador Illa en un acte aquest diumenge a Cerdanyola del Vallès amb l’alcalde, Carlos Cordón, i l’alcaldessa de Sabadell i viceprimera secretaria d’Igualtat i Acció Social del PSC, Marta Farrés

Salvador Illa ha afegit que la política útil també s’evidencia en el govern de Pedro Sánchez, en contraposició a la “mala nostàlgia” d’un PP que amb la seva fotografia unint Alberto Núñez Feijóo, José María Aznar i Mariano Rajoy “deixa clar el seu projecte: l’Espanya del passat”.

“Una Espanya del passat, de les retallades, la corrupció i que s’aprofita de la confrontació territorial”, ha afegit, en contrast amb l’Espanya actual “dels drets, dels avanços socials i la convivència entre espanyols, una Espanya de present que mira al futur, solucionant problemes i no creant-los”. 

El projecte per Espanya dels i les socialistes defensa els “interessos de la majoria”, el creixement econòmic a Europa i “buscar solucions en lloc d’amagar el cap carregats de complexos”, apostant per protegir els drets de la majoria potenciant els avenços socials i la convivència. Com a exemples, Salvador Illa ha citat l’increment de les pensions i del Salari Mínim Interprofessional”, així com el “coratge” per impulsar impostos a la banca i a les empreses energètiques per lluitar contra els “excessos”.

En canvi, el PP “deixa clar que el seu projecte és l’Espanya del passat, la de les retallades, la corrupció i la que posa en risc la convivència de Catalunya. No volem tornar a aquesta Espanya”, ha reblat. 

Marta Farrés i Carlos Cordón

Marta Farrés ha posat en valor la capacitat del PSC “de tirar endavant els pobles i el país”, amb “lluita i perseverança”, i ha agraït la “capacitat innata per negociar, escoltar el territori sense quedar-se als despatxos i aconseguir un pressupost de la Generalitat al servei de la ciutadania”. 

“Gràcies, Salvador, per aconseguir un pressupost progressista tan bo pel territori des de l’oposició, defensant el bé comú i deixant al marge els interessos propis. Estàs exercint més de president tu, des de l’oposició, que no pas el president Aragonès”, ha afegit Marta Farrés

Carlos Cordón també ha reivindicat la política útil per transformar i millorar la vida de la ciutadania: “El PSC està ple de persones que creuen en els valors socialistes que defensen la política útil i que treballen incansablement i amb compromís per servir els ciutadans i ciutadanes, com fa Salvador Illa”.