Actualitat

Salvador Illa: “Necessitem que la Generalitat estigui pel que ha d’estar”

1 febrer 2024

Salvador Illa i Antonio Balmón

El primer secretari del PSC i cap de l’Oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, va participar dimarts passat en un diàleg públic amb l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, a l’Auditori de Sant Ildefons, que estava ple de gom a gom.

Illa va destacar de Balmón que és un alcalde amb “ambició, planificació i visió social.” I va afegir: “I, sobretot, amb gradualisme, és a dir, que fa les coses pas a pas. Les grans transformacions es fan reformant, no revolucionant. Això és justament és que hem de tornar a fer Catalunya, però primer cal reconèixer que els darrers 10 anys no han anat bé.” Segons el primer secretari del PSC, “cal buscar un rumb diferent i tornar al camí de l’excel·lència en les nostres responsabilitats d’autogovern, perquè la realitat és que estem a la cua en educació, renovables, sequera i en la millora d’infraestructures que són clau.”

Illa va subratllar, en aquest sentit, la importància de “governar-nos bé i d’estar pel que s’ha d’estar”, però també “d’implicar-nos en el projecte comú que és Espanya i de tenir veu a Europa, que és on es prenen moltes de les decisions que ens afecten.” El líder socialista va remarcar també la importància de deixar de donar l’esquena als ajuntaments: “Només tornarem a aixecar Catalunya si la Generalitat treballa colze a colze amb ells.

Per la seva part, Antonio Balmón va lamentar que la concepció i els projectes pioners que tenen molts municipis en l’àmbit social i educatiu no s’hagin produït a una escala com la catalana i va afegir que li preocupa “l’absència de crítica i autocrítica perquè sembla que els partits independentistes, que han governat des de 2010, nomes passaven per aquí”: “Ara Aragonès diu que hem de deixar de ser el balneari d’Europa per ser una fàbrica. Doncs a Cornellà no hi ha balnearis, hi ha fàbriques. Hi ha ciutadans que constantment estan transformant econòmicament aquesta ciutat.”