Actualitat

Salvador Illa es compromet ampliar les ajudes a les famílies monoparentals i equiparar-les gradualment a les que reben les famílies nombroses

19 abril 2024

El Primer Secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha afirmat avui que “si soc president, em comprometo a ampliar les ajudes a les famílies monoparentals, equiparar-les gradualment a les que reben les famílies nombroses en tots els àmbits (cultura, universitats, educació, renda garantida de ciutadania…)”. “Ho farem de la mà de les entitats representatives, per aprofitar també els drets que s’adquireixen amb la nova llei de famílies del Govern de Pedro Sánchez”, ha afegit.

“També facilitarem l’accés i el manteniment del carnet de família monoparental. Eliminarem burocràcia. No caldrà actualitzar-ho cada tres o quatre anys, només caldrà una actualització quan el primer fill tingui vint-i-un anys. El sistema actual posava en perill l’accés a prestacions perquè les actualitzacions triguen molts mesos a realitzar-se. Estem preocupats pels alts índexs de pobresa infantil a Catalunya (1 de cada 4) i també per la incapacitat del Govern en aplicar polítiques en aquest àmbit durant aquesta darrera dècada”, ha explicat.

A Catalunya viuen 70.000 famílies monoparentals acreditades com a tal (amb carnet de família monoparental, tot i que existeixen més sense carnet). Formen part dels col·lectius amb més risc de pobresa (un 40% segons Idescat 2023 es troba en aquesta situació), fonamentalment per l’alt preu de l’habitatge, i també dificultats en la conciliació laboral.