Actualitat

Rubén Viñuales exigeix a Justícia que “atengui les peticions legítimes” dels funcionaris i funcionàries de presons

22 març 2023

El diputat i conseller de Justícia del Govern Alternatiu de Catalunya, Rubén Viñuales, ha exigit a la consellera de Justícia, Gemma Ubasart, que “escolti i atengui les peticions legítimes dels funcionaris i funcionàries de presons”, davant la protesta dels treballadors i treballadores del centre penitenciari de Brians 2, que en els darrers dies han patit diverses agressions per part de reclusos.

Per a Rubén Viñuales, “la situació que pateixen els funcionaris i funcionàries de presons és insostenible i cal incrementar la plantilla i millorar les condicions de treball per garantir la seva seguretat”. Per això, ha demanat a Ubasart que “d’una vegada per totes, es reuneixi amb els treballadors i treballadores, que són una baula clau del sistema i pateixen inseguretat i precarietat”. “Cal un compromís per escrit de la consellera per millorar les condicions i que detalli un increment de places i el termini de convocatòria”, ha afegit.

Rubén Viñuales ha lamentat la manca d’inversió dels últims 11 anys a Catalunya, l’increment de les agressions i la pèrdua d’efectius a les presons catalanes, i ha reclamat un pla d’inversions en infraestructures penitenciàries.

També ha recordat que el Parlament de Catalunya va aprovar a finals de l’any passat una moció impulsada pel PSC que instava al govern a adoptar un paquet de mesures per millorar la seguretat dels funcionaris i funcionàries, gestionar “amb la màxima agilitat” els processos per a cobrir els llocs de treball i reduir la precarietat, i assegurar l’assistència lletrada de la Generalitat com a acusació particular als funcionaris que han patit una agressió greu, entre altres reclamacions.