Actualitat

Ratificació del primer secretari del PSC i candidat a president de la Generalitat de Catalunya (16/03/2024)

16 març 2024

XV Congrés del PSC

Companyes i companys, quin honor més gran pot haver-hi per un militant socialista que rebre la confiança de totes i tots vosaltres per ser el vostre primer secretari?
Com podria imaginar jo en iniciar-me un llunyà 1995 de la mà del meu admirat Romà Planes, delegat especial del president Tarradellas, en la militància d’aquest partit, que rebria de tots i totes vosaltres aquest honor?
Quina responsabilitat pot ser més important, més estimulant, que la de dirigir en el moment present que viu Catalunya el primer partit d’aquest país nostre?
En aquest moment de superació d’una dècada perduda que viu Catalunya, en mig d’un món canviant ple d’oportunitats, però també d’amenaces, quin repte pot ser més atractiu, més decisiu, més rellevant, que el de ser el primer secretari del PSC?
Recollint, perquè en som hereus, el llegat de Joan Reventós, el llegat de Raimon Obiols, el llegat de Narcís Serra, el llegat de José Montilla, el llegat de Pere Navarro i el llegat de Miquel Iceta. El llegat de Pasqual Maragall i de Carme Chacón, el llegat d’Ernest Lluch i de Manuela de Madre, el llegat d’Isidre Molas, de Joan Clòs, de Jordi Solé Tura, el llegat de Dolors Renau, de Maria Aurèlia Capmany i de Marta Mata.
Gràcies companyes i companys per la vostra confiança que rebo com un tresor, com un autèntic tresor i que és el més important estímul per seguir treballant, per enfortir i per engrandir el nostre projecte polític. El Partit dels Socialistes de Catalunya és un partit de govern.
El Partit dels Socialistes de Catalunya és una eina al servei dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.
El Partit dels Socialistes de Catalunya vol una Catalunya pròspera, que excel·leixi en les seves institucions d’autogovern.
El Partit dels Socialistes de Catalunya vol una Catalunya que es comprometi, que s’impliqui en construir una Espanya plural i diversa, no vol la Catalunya de la queixa, no vol la Catalunya victimista. El Partit dels Socialistes de Catalunya vol una Catalunya rellevant a Europa. Una Europa amb horitzó federal, una Catalunya que compti, una Catalunya que sumi a Europa. No vol una Catalunya que divideixi i que aixequi fronteres.
Com a primer secretari ratificat per aquest congrés uns demano que seguim treballant perquè el PSC continuï sent aquesta força tranquil·la. La força tranquil·la, serena, respectuosa, educada i constructiva que necessita Catalunya. Força tranquil·la amb unitat d’acció, plural, però amb unitat d’acció.
Com a primer secretari ratificat en aquest congrés us demano que segueixi sent un partit capdavanter en el pensament, en les idees. No hi ha res, més pràctic i més transformador que les bones idees. Sempre avantguarda en el pensament polític.
Com a primer secretari ratificat per aquest congrés, us demano que el nostre sigui essent un partit obert a tota la societat catalana, atén a tots els moviments, als neguits, a les il·lusions, a les esperances, de tota la societat catalana. Disposat a incorporar les bones idees que generen els catalans i les catalanes.

I com a primer secretari ratificat d’aquest congrés, us demano que el nostre segueixi sent un partit amb ànima. És a dir, atent, pròxim, proper als ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Que no es tanqui en si mateix, que vagi i parli amb cada un dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya. Visquin on visquin, siguin on siguin, que els escoltin, que sigui atén el que pensen els ciutadans de Catalunya.
El PSC governa a molts ajuntaments, a molts consells comarcals, a moltes diputacions. El PSC forma part, orgullosament. Jordi Hereu forma part del Govern d’Espanya, El PSC forma part, Javi i Laura, del Parlament Europeu. També el PSC és present a la Comissió Europea.

Ara toca Catalunya.

Ara toca Catalunya.

M’heu fet l’honor també de designar-me candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya per les eleccions d’aquest proper 12 de maig. Per això, ara, avui i aquí, just després que m’hagueu conferit aquest honor vull dirigir-me a tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya: ciutadans i ciutadanes de Catalunya, avui 16 de març del 2024 vull expressar-vos el meu compromís per fer realitat un nou futur, per obrir una nova etapa a Catalunya.
Per obrir un nou futur i una nova etapa a Catalunya d’esperança.
Per fer realitat una nova etapa a Catalunya per la normalització política a Catalunya. Per obrir un nou futur i nova etapa d’esperança a Catalunya. Un nou futur i una nova etapa que comença avui.

Ciutadans i ciutadanes de Catalunya, vull expressar-vos el meu compromís per millorar la vida de tots i totes les ciutadanes de Catalunya, visquin on visquin, des de la Vall d’Aran a les Terres de l’Ebre, des de Girona a Tarragona, des de Lleida a Barcelona, des de Manresa a Tortosa. Vinguin d’on vinguin, siguin nascuts aquí o allà o més enllà, pensin el que pensin, siguin d’esquerres, siguin de centre o siguin de dretes, siguin federalistes, siguin autonomistes o siguin independentistes. Parlin la llengua que parlin, i sentin el que sentin.

Ciutadans i ciutadanes de Catalunya, la primera prioritat, allò primer, el més important d’aquesta nova etapa serà recuperar el servei públic, recuperar el servei públic, l’excel·lència en els serveis públics.

L’excel·lència en l’educació, l’excel·lència en la sanitat, l’excel·lència en estar preparats per afrontar una sequera, els recursos hídrics.

L’excel·lència en l’energia.

L’excel·lència en les polítiques públiques d’habitatge, d’excel·lències en les nostres infraestructures de mobilitat.

Ciudadanos y ciudadanas de Cataluña, viváis donde viváis, lo primero será el servicio público; vengáis de donde vengáis, lo primero serán los servicios públicos. Penséis lo que penséis lo primero serán los servicios públicos. Habléis la lengua que habléis lo primero serán los servicios públicos; sintáis lo que sintáis lo primero serán los servicios públicos. Vamos a ir a las cosas.

Ciutadans i ciutadanes de Catalunya, el Partit dels Socialistes de Catalunya està preparat.
Jo estic preparat.
Catalunya està preparada.
Ciutadans i ciutadanes de Catalunya, ara toca Catalunya. Catalunya es farà escoltar, no perquè cridi més, sinó perquè tornarà a ser un exemple a seguir per l’excel·lència dels seus serveis públics.
Os invito a todos y a todas, viváis dónde viváis, vengáis de donde vengáis, penséis lo que penséis, habléis la lengua que habéis, sintáis lo que sintáis, a que me ayudéis y me acompañéis para abrir esta nueva etapa de esperanza en Cataluña.
Us demano, ciutadans i ciutadanes de Catalunya, la vostra ajuda, el vostre compromís, que m’acompanyeu per obrir aquesta nova etapa a Catalunya. Ciutadans i ciutadanes de Catalunya, la millor Catalunya està per venir.
Moltes gràcies.