Actualitat

Raquel Sánchez destaca que Catalunya rebrà 400 milions per polítiques d’habitatge aquest any

22 gener 2022

Raquel Sánchez, Arcadi España, Lluïsa Moret i Ot García a l'

Lluïsa Moret: “Som fidels i garants de la política útil i del diàleg per fer tornar a avançar el país i garantir la convivència”

La Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i dirigent del PSC, Raquel Sánchez, ha destacat que el govern d’Espanya garantirà aquest any 400 milions d’euros a Catalunya per polítiques d’habitatge, “una xifra històrica i valenta”. També ha detallat que en els pròxims 4 anys es destinaran 10.000 milions d’euros arreu de les CCAA per habitatge gràcies als pressupostos generals i als fons europeus.

Per garantir que les CCAA destinen aquests recursos a polítiques d’habitatge, el govern d’Espanya “farà tot el possible perquè se’n faci un ús correcte i els pressupostos arribin a la ciutadania”.

Raquel Sánchez ha participat avui en l’acte sobre “El Pla Estatal d’Habitatge: Bonus Jove de Lloguer. Fet!”, organitzat per la JSC i el PSC al Casal Socialista Joan Reventós, que també ha comptat amb les intervencions de la viceprimera secretària d’Organització i Acció Electoral del PSC, Lluïsa Moret; del secretari Federal d’Habitatge del PSOE i conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat de la Generalitat Valenciana, Arcadi España i del primer secretari de la JSC, Ot García.

Lluïsa Moret ha destacat que els i les socialistes “som fidels i garants de la política útil i del diàleg per fer tornar a avançar el país i garantir la convivència”. La dirigent socialista s’ha referit a les polítiques d’habitatge impulsades pel govern d’Espanya i les ha posat com a exemple de política útil al servei de la ciutadania, especialment els joves: “Esperem que la Generalitat estigui a l’altura i respongui a aquesta necessària col•laboració a favor de l’habitatge digne per tothom”.

L’aposta per resoldre problemes reals i el diàleg també ha de permetre “arribar a un gran acord de país per renovar el consens lingüístic a Catalunya. Les sentències s’han de respectar i fer una assignatura més en castellà no ha de perjudicar en absolut el català com a llengua vehicular i pedra angular”. “Per això demanem al Govern que abordi aquesta situació amb diàleg, serenor i responsabilitat: aquí ens trobaran. On no ens trobaran és utilitzant la llengua com a arma política”.

L’acte sobre habitatge es pot recuperar al canal de Youtube del PSC.

Els tweets destacats

Vídeo de l’acte