Actualitat

“Qui té la responsabilitat de presentar els Pressupostos és qui ha de d’obrir la seva visió del país”

13 gener 2023

Alícia Romero a Cardona, a la roda de prensa del Govern Alternatiu de Catalunya

La portaveu del grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha afirmat avui en relació als Pressupostos que “hem fet una feina prèvia per fixar els temes prioritaris i creiem que es poden incorporar en aquest Pressupost. Hem de veure la capacitat de cessió que tenim tots, però qui té la responsabilitat de presentar els Pressupostos és qui ha de d’obrir la seva visió del país. Els temes que plantegem han estat aprovats per una majoria del Parlament. Volem que el Govern escolti el Parlament. No ha de cedir en res, sinó comprometre’s a fer el que li demana el Parlament”.

Segons Alícia Romero, “aquest matí Salvador Illa i el president Aragonès han parlat i buscaran el millor moment per trobar-se. Hem dit a ERC que la seva visió minoritària sobre els projectes que proposem no es pot imposar, i esperem que es puguin aprovar”.

Després de la reunió del Govern Alternatiu de Catalunya a Cardona, Alícia Romero ha assenyalat que “en aquestes jornades hem reflexionat sobre temes que ens preocupen i hem pogut treballar en tres blocs: la desigualtat, la seguretat i les infraestructures”. A més, “hem programat la tasca que desenvoluparem en aquest primer semestre de l’any, amb una feina que anem sumant per a la construcció d’una alternativa, d’una política útil que els ciutadans ens demanen”.

En aquest sentit ha destacat els tres documents que s’han aprovat durant aquests dos dies, un sobre la Llei del Sistema Policial de Catalunya, un pla d’infraestructures i la mobilitat a Catalunya, i un sobre la nova governança en l’àmbit educatiu, “uns documents molt importants que seguirem abordant en els propers mesos”.