Actualitat

“Que ERC no enganyi més ni generi més frustració: no hi haurà un referèndum d’autodeterminació”

16 desembre 2022

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha demanat avui a ERC “Que no enganyi més ni generi més frustració: no hi haurà un referèndum d’autodeterminació a Catalunya”. “Hem de passar pàgina del fosc 2017 i el que toca ara és dialogar i cercar el que ens uneix”.

“Per això, demanem a Aragonès que convoqui la taula de partits catalans i busquem punts d’acord des del diàleg”, ha afegit Alícia Romero en roda de premsa al Parlament després de reunir-se el Govern Alternatiu de Catalunya. 

La portaveu socialista ha recordat que “no s’han de barrejar carpetes i la taula de partits catalans no es posarà com a condició per aprovar els pressupostos de la Generalitat”, que ja no estaran en vigor l’1 de gener perquè Aragonès no ha volgut. 

Precisament sobre els pressupostos, Alícia Romero ha detallat que “s’està treballant de valent amb la Generalitat, que ja té totes les propostes i les està avaluant”. “Estem a l’inici de la negociació sobre el retorn de les nostres propostes i treballem a bon ritme”. 

Alícia Romero també ha defensat que el Hard Rock, l’ampliació de l’aeroport i la Ronda Nord són tres “projectes clau pel desenvolupament de Catalunya” i que cal abordar-los en la negociació “perquè tenen repercusió pressupostària”. 

La portaveu socialista també ha lamentat la situació al Congrés dels Diputats: “El complot que va intentar el PP amb el poder judicial és de les coses més greus que han passat en democràcia en els darrers temps”. 

Reunió del Govern Alternatiu

El Govern Alternatiu de Catalunya ha aprovat avui un informe sobre la situació de les dones directives i emprenedores, en el qual es constata “que queda molt camí per recórrer”, segons ha lamentat Alícia Romero

Entre d’altres, l’informe posa de manifest que només el 28,7% de les empreses públiques compleixen amb el 40% de dones als consells d’administració: “Demanarem al govern que reverteixi això i deixem d’anar enrere. Des de l’Administració s’ha de donar exemple”.