Actualitat

“Que el govern no hagi fet res en la darrera dècada en matèria de sequera ens ha portat a la greu situació que patim”

17 març 2023

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha lamentat la inacció dels darrers governs de la Generalitat per fer front a la sequera, recordant que els i les socialistes sempre s’han posat “a disposició per ajudar en el que calgui, pensant primer en el bé del país”. “Estem a disposició del govern per ajudar-lo si calen mesures urgents, però també volem proactivitat”.

“Que el govern no hagi fet res en la darrera dècada en matèria de sequera ens ha portat a la greu situació que patim”, ha assegurat Alícia Romero en roda de premsa al Parlament després de la reunió quinzenal del Govern Alternatiu de Catalunya, que aquest divendres ha aprovat tres documents: sobre la situació de la infància, sobre la indústria agroalimentària i sobre l’accés a la cultura.

Durant la reunió del Govern Alternatiu de Catalunya també s’ha abordat el problema de la sequera i els incendis, i s’han repassat els 5 documents amb propostes enviats al govern: “És un tema urgent i cal anar per feina. Si la cimera que encara no té data s’hagués convocat fa mesos, ja hauríem pogut iniciar mesures”, ha detallat Alícia Romero.

En canvi, el govern ha optat per aprovar un decret sense negociació prèvia que el grup socialista encara està “estudiant”. “Hi ha aspectes que no ens agraden i veurem si tenim garanties per millorar-lo”, ha avançat Alícia Romero.

Tanmateix, la portaveu socialista ha insistit en la predisposició del grup socialista i del seu líder, Salvador Illa, per abordar aquest problema amb el govern. “Si Aragonès vol parlar sap que hi som, però fa dies que es troba fora de Catalunya”.