Actualitat

Prohibit fumar a totes les platges de Barcelona a partir d’aquest estiu

27 juliol 2022

La prohibició es mantindrà tot l’any 2022, amb l’objectiu de facilitar espais de convivència més saludables

Fumar a les platges de Barcelona estarà prohibit a partir d’aquest estiu i durant tots els dies del 2022. Aquesta setmana entra en vigor, un cop publicada al BOPB, la nova regulació que prohibeix consumir tabac i utilitzar dispositius d’alliberament de nicotina a les platges de Barcelona. S’exceptua d’aquesta prohibició l’espai ocupat per les guinguetes bar de temporada instal·lades a la sorra.

La prohibició es mantindrà tot l’any 2022

El Ple municipal va aprovar la modificació de l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els espais públics de Barcelona (OUVEP) per a l’establiment de la prohibició. La prohibició es mantindrà tot l’any 2022, amb l’objectiu de facilitar espais de convivència més saludables, amb menys residus i respectuosos amb la defensa del medi ambient.

Aquest estiu continuarà la campanya d’informació i divulgació de la nova regulació a totes les platges. Tot i que la nova regulació preveu sancions de fins a 30 euros, només s’aplicaran en casos d’incompliments reiterats. L’objectiu principal és conscienciar la ciutadania dels riscos del tabac per a la salut i per al medi ambient. D’altra banda, també buca aconseguir que les platges siguin espais de convivència més saludables.

Bons resultats durant la prova pilot el passat 2021

Aquesta mesura s’impulsa davant dels bons resultats obtinguts durant la prova pilot de platges sense fum que es va fer el 2021 en quatre platges de la ciutat. L’iniciativa va ser ben rebuda per la ciutadania. A més, va comportar una reducció de les burilles de cigarreta abandonades a la sorra.

Més informació/font

Imatge: AL PHT Air Picture TAVISA / Imatges Barcelona