Actualitat

Pla de suport per al finançament i les inversions de les universitats catalanes

11 novembre 2022

Govern Alternatiu de Catalunya

El 2009 el finançament de les universitats públiques per part de la Generalitat va arribar als 952,5 milions d’euros, exemplificant aquesta aposta decidida per les universitats públiques per part del Govern tripartit encapçalat pel president Montilla. Tanmateix, l’aparició de la crisi econòmica el 2008 i les decisions preses pel nou govern d’Artur Mas va provocar que, a partir de 2010, el finançament caigués en picat. En el període 2009- 2015, Catalunya va passar de ser la cinquena comunitat amb més finançament públic per estudiant a ser la 15a.

Un estudi recent de l’Observatori del Sistema Universitari sobre el sistema universitari català assenyala que, des de la crisi financera de 2008, les universitats públiques catalanes són les que han patit la retallada més forta del finançament autonòmic i alhora els majors augments dels preus públics (66,66 % el 2012).

Per aquests motius, el Govern Alternatiu de Catalunya presenta aquest Pla de suport per al finançament i les inversions de les universitats catalanes.