Actualitat

Per una Canonja sense discriminació de cap tipus

6 octubre 2023

Lucía López

La Canonja, com a municipi, s’ha adherit al circuït de lluita contra el tràfic de persones amb finalitats d’explotació sexual. És un pas més en la bona direcció davant d’una realitat, la violència masclista, que lamentablement continua present a la nostra societat. I que de forma absolutament incomprensible alguna formació política amb representació parlamentària, fins i tot, nega.  

Mireu, una societat sense igualtat de gènere és un societat orfe. La Canonja, per la nostra història i per les conviccions democràtiques dels nostres convilatans, ha d’estar al capdavant del Camp de Tarragona també en aquest aspecte essencial de la nostra convivència. Precisament per això, des de l’ajuntament hem impulsat -i ho continuarem fent- tot un seguit d’actuacions destinades a potenciar la presència de les dones al nostre poble i a eliminar qualsevol discriminació per raó de gènere. I això vol dir, tant en el camp de l’exercici dels seus drets com en el de la necessària igualtat d’oportunitats. Un compromís, un empeny, en el què les i els socialistes hem estat especialment amatents.

Perquè en aquets tema no val quedar-se ociosos, ni amb els braços creuats. Cal seguir treballant per erradicar la bretxa salarial que encara ara ens castiga pel fet de ser dones, seguir facilitant la conciliació de la vida familiar i laboral (sens una de les assignatures pendents que tenim com a societat) i eliminar fins al més mínim vestigi de violència contra de les dones o de la laminació de les nostres llibertats. Ni més, ni menys.

Per desgràcia, massa sovint escoltem a les notícies informacions que ens parlen de dones que són víctimes de la violència de les seves parelles en l’àmbit familiar, en alguns casos, fins i tot, amb conseqüències mortals. Una realitat intolerable contra la que hem de lluitar des de totes les administracions (també des de l’ajuntament) amb tots els recursos possibles. No només a nivell institucional, també i com a ciutadans hem de rebutjar qualsevol gest permissiu en la nostra vida quotidiana que justifiqui la discriminació cap a les dones. Els maltractadors han de ser conscients de què tenen el rebuig i el menyspreu de tota la societat i també del seu cercle familiar i afectiu. Només així serem capaços de seguir avançar fins aconseguir erradicar la xacra masclista de les nostres vides.  

De fet, tot aquest conjunt d’iniciatives que hem impulsat aquests darrers anys des de l’Ajuntament tenen un únic objectiu: aconseguir que la Canonja s’hagi acabat la desigualtat per raons de gènere a la nostra societat. Als socialistes, que estem convençuts que això és essencial pel futur dels nostres fills, ningú ens superarà en l’empeny per aconseguir que aquest propòsit es converteixi en una realitat tangible.    Finalment, cal posar en valor el treball innegable que ha fet el Govern feminista del president Pedro Sánchez en aquests darrers quatre anys. Un treball real i efectiu que ha de tenir continuïtat durant aquesta legislatura que ara tot just s’inicia.