Actualitat

Ordeig: “Obrim una nova etapa per un partit obert, modern i de govern”

21 juny 2024

L’actual Primer Secretari de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, i el coordinador de la comissió organitzadora, Lluís Pere Alonso, han presentat avui el 11è Congrés

L’actual Primer Secretari de la Federació del PSC de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, i el coordinador de la comissió organitzadora, Lluís Pere Alonso, han presentat avui el funcionament i principals continguts del 11è Congrés de la Federació, que tindrà lloc el dissabte, 29 de juny, al Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

Alonso ha detallat que “hi ha una previsió de que hi participin uns 150 delegats i delegades, representants de totes les agrupacions d’arreu de les comarques de Lleida, Pirineu i l’Aran i un nombre elevat de convidats i convidades”. Així mateix, ha dit, “a l’acte d’inauguració i a la cloenda s’ha invitat a representants de la societat civil, dels sindicats de classe i sindicats agraris, de la Federació de Cooperatives, d’algunes entitats del Tercer Sector, i formacions polítiques de la demarcació”. En aquest sentit, ha avançat, l’assistència del Ministre d’Indústria i Turisme, Jordi Hereu.

Lluís Pere Alonso ha avançat també que “es debatran i s’aprovaran dues ponències: una Ponència Política que fixa les línies bàsiques d’actuació del partit pels propers 4 anys, i una Ponència d’Organització que fixa el funcionament intern de la federació. A més, s’aprovaran dues Resolucions: Una sobre la pagesia i el món rural i una altra en defensa del territori”. (Les ponències es poden consultar i descarregar al web: https://www.socialistes.cat/actualitat/11e-congres-del-psc-de-les-comarques-de-lleida-pirineu-i-aran/ )

Per la seva banda, Òscar Ordeig, ha afirmat “el congrés posa les bases al nostre projecte de futur amb un objectiu clar: no fer volar coloms sinó fer que la gent visqui millor; generar oportunitats i un projecte amb persones capaces de presentar propostes útils i de millora de la qualitat de vida de la ciutadania del nostre territori, segurament el que té més adversitats per les característiques demogràfiques i territorials de Catalunya”. Per tant, ha dit, “presentem un nou projecte i un nou equip per liderar aquesta una nova etapa per Lleida, Pirineu i l’Aran, i presentaré la meva candidatura per seguir sent Primer Secretari si els companys i companyes així ho determinen”.

Ordeig a destacat que “el nostre objectiu és també ser el primer partit a Lleida, Pirineu i Aran. Ho hem fet a Catalunya en les darreres cinc comtesses electorals i ho volem fer també al nostre territori. Volem construir un partit obert, modern, i de govern, amb equips de persones preparades per governar. El PSC som un partit progressista i reformista, i això només es fa des dels governs”.

En aquesta línia, Òscar Ordeig ha refermat que “cal un nou Govern a Catalunya i cal fer-lo ja i interpel·lem a les diferents formacions polítiques i a la ciutadania per a que tothom contribueixi a fer un govern el més aviat possible per no perdre més temps. Tenim molts reptes i problemes a resoldre. La gent ha votat canvi i només pot estar encapçalat per Salvador Illa”.