Actualitat

Núria Marín: “Hem de combatre la sensació d’inseguretat amb policia i convivència”

21 juliol 2022

Núria Marín, alcaldesa de L'Hospitalet
🗞️ Entrevista a l'alcaldessa al Diari de L'Hospitalet

L’alcaldessa de L’Hospitalet, Núria Marín, encara els últims mesos del mandat municipal conscient que la ciutadania té “més sensació d’inseguretat que la que mostren les dades policials”. Per això vol més vigilància i treballar el civisme i la convivència als barris, segons explica en aquesta entrevista.

Falta menys d’un any per a les eleccions municipals del 2023. L’alcaldessa Núria Marín reconeix que aquest ha estat un mandat complex amb la pandèmia, el cas Consell Esportiu que encara investiguen els tribunals i, ara, la guerra d’Ucraïna.

Sobre el cas de presumptes irregularitat comptables al Consell Esportiu de L’Hospitalet acaba de rebre l’acte de la Justícia que dicta provisionalment l’arxiu de la causa contra ella. Afirma sentir-se “tranquil·la perquè tenia consciència d’haver fet les coses correctament i així ho avalen la jutgessa i el fiscal”. Assegura que no té res a dir-li a l’exregidor socialista Jaume Graells, ara cap de llista d’ERC a les municipals. I apunta que, si el cas no s’hagués judicialitzat, “fa temps que tindríem l’auditoria i haguéssim pres les mesures adients si hagués estat necessari”.

Cas Consell Esportiu
Cas Consell Esportiu

Marín fa un repàs a un mandat difícil pel Covid-19 i ara el conflicte a Ucraïna i manifesta que “estem fent una gestió excepcional”, no prevista, per atendre aquests fets, “per intentar donar solucions, sumant i treballant junts: les institucions, la ciutadania, les empreses, el comerç i el tercer sector”.

L’alcaldessa posa l’accent també en els comportaments ciutadans a l’espai públic i la inseguretat, “una sensació més gran a L’H que a altres municipis quan les dades de delinqüència a la ciutat són similars a les de la resta de municipis metropolitans”.

Per això diu que li ha recordat al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, la seva promesa de destinar més Mossos a L’Hospitalet. Considera que “hem de combatre aquesta sensació d’inseguretat amb presencial policial i altres accions, com l’Aliança per la convivència. Però necessitem que l’administració competent s’hi impliqui”.

Más Mossos para L'Hospitalet
Más Mossos para L’Hospitalet

Sobre la brutícia a la ciutat afirma que “hem d’implicar la ciutadania per respectar i cuidar l’espai públic” i puntualitza que les sancions “no poden ser l’única resposta però s’ha de fer respectar la norma. No soc bonista, soc conscient que hi ha qui se salta les normes i els cossos de seguretat han d’actuar i corregir aquests comportaments”.

Núria Marín critica en diferents matèries la Generalitat, en concret, en educacióseguretathabitatgeresidències per a gent gran i serveis socials que considera haurien d’impulsar més polítiques i equipaments a la ciutat. “En aquest país hem estat molt entretinguts amb els temes identitaris. Amb el ‘procés’ no s’ha avançat en aquests temes que són competència de la Generalitat i que els ajuntaments no podem suplir”.

Tot i això, remarca els acords assolits amb Salut perquè tornin les intervencions quirúrgiques a l’Hospital General i es facin els nous CAP de Sant Josep i CUAP de la ciutat.

L’actual alcaldessa, que ja ha anunciat que vol optar a la reelecció el 2023, afirma que vol que la ciutat” acabi les grans transformacions com la cobertura de les vies i el clúster biomèdic” i que les persones siguin el centre del municipi.

Eleccions Municipals 2023
Eleccions Municipals 2023

📰 Consulta l’entrevista sencera 🔗 https://bit.ly/3yYiTd3