Actualitat

NUEVA SOCIEDAD – NUSO (Amèrica Llatina)

22 novembre 2022

És una revista d’origen llatinoamericà que es publica amb una periodicitat bimensual des de l’any 1972; una publicació oberta que advoca pel desenvolupament de la regió des d’un punt de vista polític, econòmic i social.

Nueva Sociedad és un projecte de la Fundació Friedrich Ebert (FES), una institució creada el 1925 com a llegat polític de Friedrich Ebert, socialdemòcrata i primer president alemany elegit democràticament. La FES està representada a Amèrica Llatina a través de 18 oficines i, a més de Nueva Sociedad, porta endavant els projectes regionals Sindical, Integració Regional, Energia i Clima, Cooperació en Seguretat Regional, Centre de Competència en Comunicació (C3), Gènere i Nous Enfocaments de Desenvolupament per a Amèrica Llatina.

La revista, que enguany compleix cinquanta anys, aborda un ampli ventall de temes com la política, l’economia, les ciències socials i la cultura de l’Amèrica Llatina i el Carib. Està indexada per l’Hispanic American Periodicals Index (HAPI), LatIndex, CLASE, entre d’altres.

S’edita en format paper i digital i ofereix un accés lliure als seus continguts. Destaquen els seus apartats de diàlegs i pau, i la tribuna política amb una anàlisi més aprofundida sobre temes d’actualitat. Compta també amb una secció de pòdcast.

Amb motiu del seu 50è aniversari han obert una secció especial “50 anys” on recuperen alguns dels articles més destacats de la revista al llarg de la seva història.

J.F.F.

Fitxa tècnica

Format: electrònic i en paper

Pàgina web

Periodicitat: bimensual

Xarxes socials: Facebook, Twitter, Instagram, canal YouTube

Llengües: castellà, portuguès i alemany

Tipus de continguts: articles i assajos breus, tribunes d’opinió i pòdcast.

Cost: continguts accessibles en obert