Actualitat

Nou curs polític, nova manera de governar Catalunya (19/09/2022)

19 setembre 2022

Nou curs polític nova forma de governar Catalunya

Iniciem un nou curs polític i, un cop més, ho fem essent responsables: estenent la mà al govern català i oferint l’estabilitat que el país necessita en un moment especialment convuls. De fet, aquest ha estat sempre el nostre tarannà i aquest és, creiem, el millor camí per construir i transformar Catalunya. Perquè per a nosaltres Catalunya i la seva gent són massa importants com per deixar-los de banda per mers interessos partidistes.

Som dipositaris de la confiança de la ciutadania i, per tant, no podem quedar al marge de les necessitats del país i de la seva gent. Calen grans pactes, grans acords, especialment en aquelles qüestions fonamentals, com són l’educació, la investigació, la salut, els serveis socials, o la prosperitat econòmica.

I per això, entre moltes altres coses, Catalunya necessita uns bons pressupostos. Uns pressupostos que donin resposta a les necessitats del conjunt de la ciutadania i als reptes de futur que encara el país. Uns pressupostos que comptin amb el més ampli suport possible del Parlament de Catalunya. Perquè només així, des del consens i la unitat, es pot donar la seguretat i la confiança que tant les famílies com el teixit econòmic i industrial necessiten.

Davant d’un govern paralitzat, enrocat i dividit, sense timó ni full de ruta, el PSC, des de la responsabilitat i la lleialtat institucional, s’ofereix per ajudar a que el país avanci amb propostes útils, realistes i efectives. Com, de fet, ho venim fent des de fa anys als ajuntaments. A peu de carrer i al costat de la gent. Trepitjant territori i escoltant les seves necessitats. Sent propositius i constructius. Oferint solucions, i no pas generant problemes. Buscant acords transversals per la via del diàleg.

Només així recuperarem la millor versió de Catalunya. Només així podrem avançar. Només així podrem deixar enrere els fracassos col·lectius en termes polítics, socials i econòmics i donar una oportunitat a la política en majúscules. La política útil, que és la que construeix i no divideix. La que dialoga, tot i les discrepàncies. La que negocia i cedeix. La que acorda. La que pacta. La que no té por d’un diàleg Catalunya endins. La que treballa per als interessos del nostre país i de la seva gent

La Catalunya que els i les socialistes catalans, encapçalats per Salvador Illa, estem disposats a liderar.

Endavant, Catalunya!