Actualitat

“No toca fer política amb la sequera. Ara toca posar la política al servei de la lluita contra la sequera”

7 febrer 2024

Salvador Illa al Ple del Parlament de Catalunya

El cap de l’Oposició i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha defensat centrar les energies del país i del govern en la lluita contra la sequera, demanant a Pere Aragonès que convoqui reunions bilaterals o multilaterals per tal de consensuar mesures i abordar la situació amb consens: “No toca fer política amb la sequera. Ara toca posar la política al servei de la lluita contra la sequera”.

Durant la sessió de control parlamentari al govern, Salvador Illa ha emplaçat a Pere Aragonès a actuar amb “coherència” i no donar “cops de volant”, així com a col·laborar amb la resta d’administracions, sectors i usuaris, posant d’exemple els acords amb el govern d’Espanya. “Cal col·laborar i no multar”, ha detallat Salvador Illa, que també ha demanat ajudar els sectors afectats i no confrontar-los ni fomentar el decreixement econòmic. “També cal preparar-se. No per si plou, sinó per si no plou. Cal preparar-se pel pitjor escenari”.  

Salvador Illa també s’ha referit a les marxes convocades per alguns sectors de la pagesia, oferint el seu ajut en tot allò que pugui ser d’utilitat i apostant per “escoltar un sector estratègic, necessari i rellevant, sense donar lliçons”, i per “consensuar i no imposar”.