Actualitat

“No pot ser que Aragonès deixi la cadira de Catalunya buida a les reunions sobre la millora del finançament”

28 novembre 2021

Salvador Illa i Ximo Puig aposten per enfortir l’eix mediterrani al 14 Congrés del PSIB-PSOE

El primer secretari electe del PSC, Salvador Illa, ha destacat aquest diumenge que “no pot ser que Aragonès no defensi la veu dels catalans i deixi la cadira de Catalunya buida a les reunions multilaterals en les quals es parla de la millora del finançament”. “M’irrita i em dol, i no fa honor a la tradició del catalanisme polític. Els socialistes catalans seguirem amb l’ofensiva política de reclamar que Aragonès segui a la taula per defensar els interessos dels catalans des de la lleialtat”.

El president valencià, Ximo Puig, ha coincidit en la necessitat que Catalunya estigui en els debats multilaterals, també en el del Corredor Mediterrani: “És un trencament històric del catalanisme i de la seva aportació al progrés del país. Vaig anar a Barcelona a defensar el Corredor Mediterrani i el president de la Generalitat no hi era”.

Salvador Illa ha recordat que Aragonès tampoc ha participat en els debats clau que s’han celebrat recentment a Saragossa i Madrid.
Salvador Illa i Ximo Puig han participat aquest diumenge al 14 Congrés del PSIB-PSOE, en un col·loqui sota el títol ‘L’Eix Mediterrani: treballem pel que ens uneix’, moderat per la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Catalina Cladera.

Tant Salvador Illa com Ximo Puig han reivindicat la necessitat d’enfortir la col·laboració entre Catalunya, Balears i la Comunitat Valenciana, i han aplaudit la proposta del president Pedro Sánchez per desconcentrar els organismes estatals: “Concentrar-los tots a Madrid perjudica Espanya”, ha dit Salvador Illa.

Trobada entre Ximo Puig i Salvador Illa al Congrés del PSIB

Lleialtat institucional

Salvador Illa ha destacat que, “en situacions tan greus com la derivada de la pandèmia, la ciutadania demana que sumem i remem junts”, apel·lant a una oposició responsable i constructiva, i a la lleialtat entre institucions.

El també exministre de Sanitat, ha explicat que Espanya ha gestionat la pandèmia “amb decència, ni molt pitjor ni molt millor que altres països de l’entorn. La pitjor pandèmia en 100 anys ha reivindicat la necessitat dels serveis públics, especialment la sanitat, el que fa més important que mai el record a Ernest Lluch”. La pandèmia també ha reivindicat –ha afegit Illa— “la importància de l’Estat compost i federal, amb una relació estreta i fructífera amb les CCAA, així com la importància de la dimensió europea”. “Hem vist que cal estrènyer més la vinculació amb Europa i s’han posat en evidència i la insensatesa dels plantejaments de qui volia marxar d’Espanya i, per tant, d’Europa”.

El tweet destacat