Actualitat

“No podem perdre més temps. Aragonès ha d’assumir responsabilitats i aprovar el pressupost”

22 gener 2023

La presidenta del Congrés dels Diputats i viceprimera secretària de Millora de l’Autogovern i Programes del PSC, Meritxell Batet, ha destacat avui que “la principal responsabilitat d’un governant és governar, el que significa aprovar tot allò que necessiti la ciutadania”, afegint que “ara el que necessita Catalunya i la ciutadania és un pressupost”. 

“El govern de la Generalitat i el seu president no estan per donar lliçons ni fer amenaces, sinó per assumir compromisos, responsabilitats i riscos. Governar és això i el PSC ha demostrat la seva responsabilitat allargant la mà fent propostes i oferint solucions per protegir les persones i garantir prosperitat”, ha destacat Meritxell Batet en un acte públic amb l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez. 

Meritxell Batet ha avisat que “Catalunya no pot perdre més el temps” perquè “ja són massa els trens perduts”. “El govern ha de governar i ha d’aprovar el pressupost. Si no vol la proposta de prosperitat i protecció que ofereix el PSC ha de buscar alternatives, però Catalunya no es pot permetre quedar-se sense pressupost”. 

Defensar les institucions

Meritxell Batet també ha explicat que ens trobem en un “moment cabdal per defensar la institucionalitat democràtica que tant ha costat construir”. “Tots els avenços socials conquerits s’han produit amb polítiques públiques des de les institucions. Hi ha massa gent que vol desestabilitzar les institucions i nosaltres som el partit de la institucionalitat, que vol que la política recuperi el prestigi que mai hauria d’haver perdut”.

En aquest sentit, Meritxell Batet ha posat en valor la tasca del president Pedro Sánchez, que des de les institucions ha fet polítiques de progrés, com l’Ingrés Mínim Vital, la reforma laboral, el creixement econòmic superior a la mitjana d’Europa, fons europeus i inversions com mai, la llei d’eutanàsia i la mort digna, i la llei integral de protecció de la infància i l’adolescència, entre d’altres.