Actualitat

“Ni Aragonès ni Puigdemont han fet res en matèria de finançament. És mal moment per donar lliçons”

26 març 2024

El primer secretari del PSC i candidat a les eleccions, Salvador Illa, ha recordat que “ni ERC ni Junts, ni Aragonès ni Puigdemont, han fet res en matèria de finançament, com en tantes altres coses, en els últims 10 anys”. “Res és res. Ni seure a la taula per parlar-ne, res. És mal moment per donar lliçons”.  

“Ara amb les seves propostes pretenen generar més frustració, que és justament el que no necessita Catalunya. L’únic que està en condicions de negociar un finançament just i efectiu per a Catalunya sóc jo”, ha dit Salvador Illa en declaracions als mitjans a Londres, en el marc del viatge de treball de quatre dies al Regne Unit acompanyat de l’eurodiputada i secretaria de Política Europea i Internacional del PSC, Laura Ballarín, i l’eurodiputat Javi López

Salvador Illa ha subratllat que el PSC vol acabar amb la “dinàmica divisiva” dels últims anys, i s’ha compromès a treballar per “unir i servir” la ciutadania. En aquest sentit, ha defensat que cal unir els catalans i posar els serveis públics com a “primera prioritat”. I ha posat d’exemples l’educació, fer front a la sequera, actualitzar les infraestructures i reforçar la seguretat.

Sobre el seu objectiu al Regne Unit, Salvador Illa ha destacat que sempre que fa un viatge internacional busca “tornar a posar Catalunya en la primera divisió dels temes internacionals després d’anys d’absència”. En aquest sentit, ha recordat que “en un món tan complex i canviant com l’actual, no es moment d’anar sol, sinó d’anar units i abordar els reptes conjuntament” en el marc de la UE.

Preguntat per possibles pactes després de les eleccions del 12 de maig, Salvador Illa ha recordat que el seu objectiu és governar amb “una amplia majoria” i poder “esgotar la legislatura” per primera vegada des del govern de José Montilla amb un “govern fort”.