Actualitat

Miquel Iceta: “En caso de confusión, la derecha siempre vuelve a Colón”

29 maig 2021

20210529101623_7M0A8928

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha deixat clar avui davant el Consell Nacional del PSC reunit a Barcelona en convocatòria extraordinària que els socialistes “volem diàleg, concòrdia, volem ser útils, i fer realitat la idea d’un sol poble”. Iceta, que ha analitzat la situació a Catalunya després de la consecució del pacte de Govern i a Espanya, arran del debat sobre els indults als presos del procés, ha retret a la dreta que “en cas de confusió tornin a la fotografia de Colón” perquè “qui de veritat estima Espanya no la divideix ni enfronta els seus pobles”. “Alçarem la nostra veu en contra d’una dreta que és incapaç d’aportar res, que vol destruir-ho tot”, ha destacat Iceta, que ha recordat el comportament del PP recollint signatures en contra de l’Estatut o la inacció de Mariano Rajoy quan es van celebrar que els dos referèndums il·legals a Catalunya.

“Afortunadament en aquest país hi ha una gran dicotomia”, ha deixat clar el primer secretari dels socialistes catalans; “som davant el període amb més acords socials i concertació, com s’ha demostrat amb l’acord sobre els ERTES, la dreta podria aprendre una mica dels agents socials”, ha afegit. Per Iceta, les prioritats d’Espanya han de ser culminar amb el procés de vacunació, la recuperació econòmica i la contribució al diàleg, una aposta decidida del president Pedro Sánchez i que serà la única manera de superar l’atzucac en què ens va situar l’independentisme.

Sobre la nova etapa política a Catalunya, Iceta ha fet una crida a afermar l’alternativa que representa Salvador Illa per al país i l’ha contraposat al Govern de Pere Aragonès. “Aquest Govern neix de la desconfiança mútua entre socis, ha estat més una operació per salvar les cadires que pensant en el país, són incapaços de representar i treballar pel país sencer”. “No es pot demanar al mateix temps diàleg i embat. No es pot seguir en aquest engany. Aquest és un moment de diàleg, d’unitat, de cooperació, de treballar plegats per a objectius comuns”, ha conclòs el primer secretari dels socialistes catalans.

Illa: “Zero dies de gràcia, facin el favor de posar-se a treballar”

En el seu torn, el secretari d’Organització del PSC i cap de l’Oposició ha destacat que el nou Executiu és “la repetició d’un fracàs” perquè és la fórmula de dos partits que no ha portat cap èxit remarcable. “Zero dies de gràcia donarem a dos partits que ja porten cinc anys governant. Facin el favor de posar-se a treballar immediatament per Catalunya”, ha reclamat Illa als dirigents d’ERC i Junts per Catalunya, deixant clar que “farem la nostra tasca d’oposició contundent dient la veritat i unint a la gent”.

Salvador Illa ha posat de relleu el paper del president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, demostrant un lideratge fort a l’hora d’afrontar la tramitació dels indults als dirigents independentistes. “Responsabilitat, conviccions i coratge són, per a mi, les tres condicions indispensables d’un lideratge fort. De fet, només amb responsabilitat, conviccions i coratge un país avança i dona un salt endavant. I crec honestament que Catalunya necessita fer aquest salt endavant, i és el Govern d’Espanya qui ens ofereix aquest lideratge fort per passar així del desencontre al retrobament”.

“Jo vull que Catalunya arribi molt lluny. Jo vull que Espanya arribi molt lluny. Tinc la sensació, en canvi, que la dreta, la d’allà i la d’aquí, sovint té por que, tant a Catalunya com a Espanya, les coses li vagin bé, i per això practiquen el patriotisme de la por i el revengisme de la covardia. Patriotisme és voler que a Espanya, a Catalunya, on sigui, a la gent li vagi bé, i això vol dir poder-los garantir el dret a l’estabilitat, la concòrdia i la prosperitat”, ha conclòs Salvador Illa, que ha reclamat “als qui ens han dut fins a aquest cul de sac” permetin obrir un temps nou “de concòrdia i retrobament”.