Actualitat

Milers de veïnes i veïns del Baix Llobregat es beneficiaran de la pujada del Salari Mínim Interprofessional fins als 1.134€ que ha aprovat el govern de Pedro Sánchez

9 febrer 2024

Antoni Poveda i Sonia Guerra
Antoni Poveda i Sonia Guerra recorden que el PSOE ha incrementat des de 2018 un 54% el SMI i que el PP el va augmentar menys d’un 15% en 7 anys

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda, i la portaveu socialista de Drets Socials al Congrés i diputada del Baix Llobregat, Sonia Guerra, han valorat avui molt positivament l’augment del Salari Mínim Interprofessional fins als 1.134€ que ha aprovat el govern de Pedro Sánchez. Poveda, en aquest sentit, ha assegurat que les successives pujades que han anat impulsant i aprovant els diferents executius de Sánchez estan contribuint decisivament a reduir les desigualtats i a lluitar contra la pobresa laboral i infantil i contra la bretxa salarial de gènere. I ha afegit: “Mentre el PSOE puja el SMI, revaloritza les pensions i treballa per un creixement econòmic i sostenible que no deixi ningú enrere, el Partit Popular continua amb una oposició destructiva que l’únic que fa és donar ales a l’extrema dreta de Vox.”

Per la seva part, Sonia Guerra ha destacat que al Baix Llobregat milers de veïnes i veïns del Baix Llobregat es beneficiaran d’aquest increment i ha recordat que si fos pel Partit Popular encara cobrarien 735,90€. “Des que el Partit Socialista va arribar al Govern l’any 2018 el SMI ha pujat 398 euros, fet que suposa un augment del 54%”, ha indicat la diputada.

“La comparació entre l’increment aprovat pel PP i l’aprovat pel PSOE demostra que no és el mateix que governi l’esquerra que ho faci la dreta. Durant els 7 anys que va governar Rajoy el SMI va augmentar 94 euros, és a dir, menys d’un 15%. Per tant, en termes numèrics, el govern de Pedro Sánchez ha augmentat el SMI més del triple del que ho va fer el govern de Rajoy en dues legislatures”, ha explicat la diputada socialista, que també ha remarcat que l’augment del Salari Mínim Interprofessional contribuirà a la reducció de la bretxa salarial entre homes i dones perquè, d’una banda, qui més se’n beneficiarà seran les dones d’entre 16 i 34 anys que tenen un contracte temporal al sector agroalimentari o de serveis i, de l’altra, perquè ja l’any 2022 es va registrar el nivell més baix de la bretxa salarial dels darrers 15 anys (com a conseqüència del major increment del salari mínim de les dones respecte el dels homes).

Es preveu que 2,5 milions de persones es beneficiïn d’aquest augment, fet que equival al 12% d’afiliats i afiliades a la Seguretat Social.