Actualitat

“Més indústria és més treball i més treball és enfortir la cohesió social”

30 gener 2021

DSC00766
Salvador Illa diu que el PSC està disposat a "oferir estabilitat" per "transformar l'economia"; "la societat catalana no suporta més trinxeres i decadència", afirma Pedro Sánchez

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dissabte a Tarragona que crearà un Consorci d’Industrialització i Desenvolupament Econòmic per impulsar el sector davant la “desídia i desinterès” del Govern de la Generalitat.

En un acte que ha protagonitzat al costat del president del Govern, Pedro Sánchez, Illa ha expressat la voluntat de recuperar “la confiança i la seguretat jurídica per impulsar nous projectes de política industrial a Catalunya”. Amb aquesta proposta, el presidenciable socialista vol “impulsar el desenvolupament econòmic, generar noves àrees de centralitat, reforçar la formació professional dual i generar ocupació de qualitat”.

“Estem disposats a oferir estabilitat -ha afegit-, perquè més indústria és més treball, i més treball és enfortir la cohesió social i transformar la nostra economia. És millorar la vida dels treballadors i les treballadores”. En aquesta línia, el candidat ha reiterat que el PSC representa el vot útil per materialitzar “les propostes per a millorar les vides que quedaven eclipsades pel debat territorial” durant procés independentista.

Crida a votar per correu

Salvador Illa també ha fet una crida a votar per correu, amb l’objectiu que Catalunya, després del  14F, estigui governada per un socialista, com passa a Espanya; això, ha dit, obrirà una nova etapa política alineada amb les mesures impulsades des de l’Executiu central, compromeses amb “la garantia dels drets socials, el feminisme, la transició ecològica i una clara aposta per les pimes i els autònoms”.

“El que vull és servir a la ciutadania de Catalunya amb el mateix lliurament, dedicació i voluntat que el Govern de Pedro Sánchez”, ha asseverat.

Vídeo de campanya

A l’inici de l’acte han emès un vídeo de campanya en el qual Illa demana “votar a favor, mai en contra; votar sense venjances, amb esperança, amb seguretat: no preguntaré a ningú que ha fet en els últims deu anys. És que la tasca més apassionant que ens espera és tornar a mirar-nos, tornar a escoltar-nos, tornar a trobar-nos. Estem a punt d’aconseguir-ho, però necessitem un últim pas”, ha dit.

Prou “trinxeres” i prou “decadència”

De la seva banda, Pedro Sánchez ha demanat concentrar el vot en el candidat socialista al 14F, Salvador Illa, perquè és l’únic capaç de liderar el canvi que necessita Catalunya per passar pàgina del Procés : “La societat catalana no suporta més trinxeres i decadència”, ha avisat.

En aquest context, ha advertit que Salvador Illa és l’únic candidat capaç de superar la política de blocs a Catalunya i ha assegurat que per això és el rival a batre dels partits que, malgrat ser “molt diferents aparentment entre si”, volen insistir en “el dogmatisme, el sectarisme i la crispació“. I s’ha preguntat: “Només somien amb aniquilar-se els uns als altres ha continuat, són part del problema. Aquí els teniu, sota diferents sigles proclamen un mateix lema, ‘tots contra Illa!’ I jo em pregunto, per què deu ser? “.

“Si voleu canviar, al Salvador cal votar”

De la seva banda, a Tortosa, el primer secretari del PSC i ministre de Política Territorial i Funció Pública,  Miquel Iceta, ha fet una crida a la mobilització el proper 14 de febrer per “superar la incompetència i frenar la decadència” a Catalunya després de deu anys de procés: “Si voleu canviar, al Salvador cal votar”, ha declarat.

La prova que Illa és una opció real de canvi, ha assenyalat, és l’allau de crítiques que està rebent de la resta de candidats, “d’un extrem i l’altre”, que s’han unit en un “tots contra el Salvador” perquè estan conformes amb la “paràlisi actual”. Iceta veu imprescindible un “canvi de rumb” en la política catalana que eviti un nou Govern de JxCat i ERC, que insisteixen a associar-se quan “no es poden ni veure”. “Això no pot seguir, no podem perdre més temps, més energies i més oportunitats”, ha subratllat.

En el mateix acte també ha intervingut la número u del PSC per Tarragona, Rosa Maria Ibarra, i el número tres, l’alcalde de Batea, Joaquim Paladella. Tots dos han lamentat que els successius governs independentistes hagin “abandonat” el sud de Catalunya, castigat per la falta d’inversió en infraestructures, indústria i serveis socials.