Actualitat

Més de 90.000 joves tarragonins es podran beneficiar del Bo Cultural 2024

19 juny 2024

el bo cultural jove ja és aquí

La diputada del PSC per Tarragona, Valle Mellado, ha afirmat avui que els joves tarragonins que hagin complert o compleixin 18 anys durant aquest 2024 ja poden sol·licitar a partir d’aquesta setmana el bo cultural 2024. Cal recordar que aquesta iniciativa del Govern de Pedro Sánchez permet als joves disposar d’una targeta de prepagament de 400 euros destinada a adquirir productes culturals, ja sigui en format digital o de forma presencial, tan de productes digitals com d’arts escèniques.

En aquest sentit, Valle Mellado ha animat als més de 90.000 joves de les comarques tarragonines “a aprofitar el màxim aquesta oportunitat que els ofereix el Govern de progrés per aconseguir fer-los més accessible la cultura, així com facilitar els seus desplaçaments amb finalitats culturals a fi i efecte d’ampliar els seus horitzons vitals. Per aquest Govern la cultura no és un element subsidiari de res, al contrari, és un element essencial per assolir una societat més justa, més democràtica i més humanista”, ha reblat.

Al fil d’aquesta reflexió la diputada socialista ha remarcat que “no és casual que l’auge de l’extrema dreta arreu d’Europa estigui directament vinculada a la pèrdua d’hàbits culturals com la lectura o el pensament crític. Igual com tampoc és casual que determinats Governs autonòmics i locals del Vox-PP retallin en “despesa cultural” en considerar-ho una inversió “supèrflua”. Quan és just el contrari -quan més cultura, més democràcia i més llibertat-”, ha raonat.

Així, el bo cultural impulsat pel Ministeri de Cultura ja es pot sol·licitar mitjançant la web del ministeri www.bonoculturajoven.gob.es

Des de la data de concessió de la prestació es podrà fer ús d’aquest bo durant tot l’any en els més de 3.300 establiments adherits al programa que hi ha a tot el país. Els 400 euros de la targeta de prepagament estan dividits en 100 euros per a productes físics (per exemple, llibres, premsa o discos), 100 euros per a productes digitals (com subscripcions per a plataformes, premsa digital o postcast) i 200 euros més per a arts escèniques (és a dir, concerts, cinema, teatre, museus, etc.).

Aquest programa compta amb una inversió de 210 milions d’euros. Durant l’any passat centenars de milers de joves de tot el país es van beneficiar del bo cultural, quasi 50.000 més que l’any precedent. La xifra total suposa aproximadament un 65% del total de la població d’entre els 17 i els 29 anys.