Actualitat

Manifest del PSC per un futur verd i de progrés

22 octubre 2021

Dia Internacional del Canvi Climàtic

Amb motiu del Dia Internacional Contra el Canvi Climàtic, diumenge, 24 octubre, el PSC des de les àrees de Transició Ecològica i Política Municipal ha treballat un manifest on es defensa el lideratge públic per fer front als reptes de transició ecològica i energètica.

En aquest sentit, el manifest subratlla que el canvi sostenible exigeix, per exemple a Catalunya, una ingent quantitat de recursos equiparable entorn de 10.000€ per persona.

“A Catalunya les dades no són bones. Anem tard, necessitem un gir de 180°”. El document explica que estem patint 10 anys d’aturada en renovables a Catalunya i, per això, és més urgent que mai iniciar la transició ecològica.

Per altra banda també destaca que: “Tot i que vàrem ser la primera comunitat a tenir un parc eòlic, avui ens trobem a la cua de la transició energètica a Espanya i a Europa”. En aquest context afirma que Catalunya només contribueix al 3% de l’energia fotovoltaica total a Espanya i el 7% de l’eòlica.

El manifest del PSC fa palesa de la necessitat d’un nou model de transició ecològica a Catalunya, que defineixi de manera clara el procés de canvi i transformació en el model energètic, de transport, d’indústria, primari i de protecció dels ecosistemes.  En definitiva, un Pla de Transició energètica per a Catalunya elaborat i consensuat amb les entitats, ciutadania i empreses del sector energètic.

“Volem un pla que permeti d’aquí al 2030 posar en servei 4000MW de generació eòlica nova i 6000MW de generació solar fotovoltaica, prioritzant tant els projectes cooperatius, comunitaris i de participació ciutadana d’autoproducció i consum compartit com agilitzar la tramitació administrativa de nous projectes d’energia renovable”.

El manifest acaba amb la demanda de la implementació d’energies renovables al territori de forma ordenada i equilibrada, assegurant la participació del territori i el món local.