Actualitat

L’Oficina Parlamentària Socialista del Baix Llobregat acusa al PP de provocar l’enfrontament social

15 setembre 2023

Reunió de l'oficina parlamentària
Representants socialistes al Congrés, al Senat i al Parlament de Catalunya posen de manifest que el Partit Popular busca retornar a la Catalunya de 2017 i a la divisió i l'enfrontament de la societat civil, i provocar l’enfrontament social.

Aquest matí s’han reunit a l’Oficina Parlamentària Socialista del Baix Llobregat la portaveu socialista al Senat Eva Granados; la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i diputada al Congrés Raquel Sánchez; el diputat al Congrés José Zaragoza; la diputada al Congrés Sònia Guerra; la diputada al Parlament Rocío Garcia; i el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador Antoni Poveda, per traçar accions i estratègies conjuntes de cara als propers mesos i constituir formalment aquesta oficina, que es marca com a objectiu establir un espai de presència permanent a la comarca i contactar amb la ciutadania.

Els i les representants socialistes han denunciat “l’estratègia política de PP i Vox i la seva actitud involucionista que, de nou, busquen trencar la convivència a Catalunya”. Afegeixen que “la dreta i l’extrema dreta són incapaces de crear una alternativa de govern a Espanya i, davant això, prefereixen la provocació al consens i al diàleg. No són capaços de trobar la majoria suficient al Congrés de Diputats per configurar un govern i pretenen reactivar el soroll al carrer per fer-se sentir”.

El Baix Llobregat és una de les comarques més punteres de Catalunya en l’àmbit econòmic i social, gràcies a la tasca que els i les socialistes sempre han realitzat des de les diverses càmeres de representació i des dels ajuntaments.

A la reunió d’avui s’ha valorat positivament l’acció que ha portat a terme el govern de Pedro Sánchez, que ha accelerat molts dels projectes i dels programes que estaven aturats i que aquesta darrera legislatura s’han reactivat, com ara el soterrament de les vies de tren a Sant Feliu de Llobregat, la pota sud a Sant Boi, la variant de Vallirana, el traspàs de la B23, les connexions entre el Baix Llobregat i el Vallès al nord de la comarca, els PERTE a la indústria automobilística, programes d’ajuts a l’economia i l’emprenedoria, majors aportacions econòmiques als municipis, programes i infraestructures culturals, impuls a la igualtat entre dones i homes i lluita contra la violència masclista, entre d’altres.

A la vegada, han constatat que la majoria de serveis que es presten a la comarca estan traspassats al Govern de Catalunya i, en canvi, són serveis que estan aturats i mal gestionats, pel que Antoni Poveda manifesta que “el Govern de Catalunya té desatesa la nostra comarca i mostra menyspreu en temes com ara la formació professional, l’educació 0 a 3 anys, l’assistència social, el parc agrari, efectius de seguretat, transport públic -metro i tramvia-, entre molts d’altres”.

Poveda afegeix que “des de l’Oficina Parlamentària continuarem treballant per enfortir els serveis públics de qualitat, la generació de prosperitat i creixement econòmic. Treballarem per tal que el més aviat possible Catalunya tingui un govern de la Generalitat encapçalat per Salvador Illa, disposat a impulsar les inversions que necessitem i a atendre la ciutadania de la nostra comarca com es mereix”.

L’Oficina Parlamentària Socialista del Baix Llobregat, amb seu a la Federació del PSC a Cornellà, estarà coordinada per la qui fou alcaldessa socialista de Castelldefels Maria Miranda.