Actualitat

“Les reivindicacions del moviment feminista són les nostres”

7 març 2022

Lluïsa Moret parlant des de l'atril

La Viceprimera Secretària d’Organització i Acció Electoral, Lluïsa Moret, ha afirmat avui que “aquest 8 de març participem de la commemoració perquè volem  posar en valor el nostre reconeixement i suport al moviment feminista i les seves reivindicacions, que són les nostres”. “Per això hem elaborat un manifest i promovem actes tota la setmana, a banda de participar a les manifestacions pel 8M. Lluitem per la igualtat efectiva entre dones i homes, lluitem contra la discriminació, i lluitem contra les violències masclistes. El masclisme és absolutament incompatible amb la democràcia i amb la igualtat efectiva entre dones i homes”, ha afegit.

En roda de premsa al casal Socialista Joan Reventós, Lluïsa Moret ha assenyalat que “ens posicionem des del compromís socialista i feminista, conceptes que van absolutament lligats. La bandera de la igualtat és una bandera essencial del nostre projecte. Aquesta és la Catalunya que volem”. En aquest sentit, s’ha referit a Ucraïna reiterant la condemna socialista a la invasió russa i ha volgut posar èmfasi “en la nostra solidaritat absoluta amb el poble ucraïnès, i en particular amb les dones i les nenes que estan patint les conseqüències d’aquest conflicte”.

Al seu manifest pel Dia internacional dels Drets de les Dones, , el PSC recorda que aquesta data és un símbol “de la nostra lluita diària contra el masclisme, una data d’homenatge al moviment feminista i també de denúncia de les discriminacions estructurals que patim les dones pel sol fet de ser dones”.

“S’ha de dir ben clar: el masclisme és incompatible amb la democràcia, la llibertat i la igualtat efectiva entre dones i homes. Per això, volem aprofitar aquesta data per reivindicar la política com l’eina fonamental per transformar la realitat i assolir una societat de ciutadanes i ciutadans lliures, que neixin i creixin en igualtat d’oportunitats, en plena fraternitat i respecte. I això només serà possible amb governs feministes”, afegeix el manifest.

El manifest del PSC pel Dia Internacional de les Dones 2022

Vídeo de la roda de premsa