Actualitat

“Les institucions estan desendreçades i l’única llum d’esperança prové de la política municipal”

3 octubre 2022

Salvador Illa destaca que Tarragona “ho té tot per triomfar i pot arribar on es proposi” amb l’impuls socialista liderat per Rubén Viñuales

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha lamentat avui el desgavell que hi ha actualment al govern i les baralles internes dels partits que en formen part, destacant que “la política catalana està molt desendreçada, amb un conflicte crònic del govern que s’ha exportat al Parlament”. “Catalunya és plural i el que hem de fer és ser més influents a Espanya per, a través d’Espanya ser més influents a Europa”

“Però les institucions estan desendreçades i l’única llum d’esperança i de seriositat prové de la política municipal, sempre propera i al servei de la ciutadania”, ha valorat Salvador Illa en un diàleg obert aquest dilluns, 3 d’octubre, amb el diputat i candidat del PSC a Tarragona, Rubén Viñuales, al Teatret del Serrallo. 

Salvador Illa ha explicat que “vivim moments de canvis molt profunds, amb la pandèmia i la guerra de Putin contra els valors europeus de fons, i el que han de fer els governs és centrar totes les seves forces en aprofitar les oportunitats i esquivar els riscos”. “Una d’aquestes oportunitats són els Fons Next Generation i el govern que lidera el president Pedro Sánchez està demostrant que està centrat en el que cal”. 

Entre d’altres matèries, Salvador Illa ha apuntat a la necessitat de donar respostes a la ciutadania, especialment des de l’àmbit local, en matèries com la transició energètica i la seguretat, “que és competència de la Generalitat i està fent moviments desencertats”. “L’espai públic és patrimoni de tots i totes, i cal garantir que es pot gaudir amb seguretat”. També ha destacat la importància de “governar pensant en tota la ciutadania, garantint que ningú queda enrere i que hi ha igualtat d’oportunitats”. Així mateix, Salvador Illa ha destacat que Tarragona “ho té tot per triomfar i pot arribar on es proposi” amb l’impuls socialista liderat per Rubén Viñuales

Per la seva banda, Rubén Viñuales ha proclamat que “ha arribat el moment que Tarragona pensi en gran i aprofiti totes les seves potencialitats”. “Tarragona mereix un govern fort, amb lideratge i que no deixi ningú enrere”