Actualitat

Les eleccions del 14F poden marcar un tombant: estem en condicions d’iniciar un canvi

21 octubre 2020

psc-blog-18-1900x1400
Miquel Iceta assegura que Catalunya “pot corregir una deriva que no ha portat res de bo” i reprendre el camí de “la prosperitat econòmica, la justícia social, la transició ecològica i energètica, el feminisme i l’equilibri territorial”

El president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Miquel Iceta, ha assegurat avui que “les eleccions del 14 de febrer poden marcar un tombant a Catalunya”. “Estem en condicions de corregir una deriva que no ens ha portat res de bo i podem reprendre el camí de la prosperitat econòmica, la justícia social, la transició ecològica i energètica, el feminisme i l’equilibri territorial”, ha assegurat davant el ple del Parlament després que el president de la Cambra informés sobre la impossibilitat de proposar un candidat o candidata a ser investit després de la inhabilitació del president Torra.

Després de criticar la dècada perduda en què Catalunya no ha aconseguit cap avenç Miquel Iceta ha apostat per “explorar nous camins de diàleg, acords i pragmatisme”; “val la pena fer un especial esforç de concòrdia entre tots els catalans i les catalanes, cercant objectius compartits basats en el respecte a totes les opinions, el respecte a la legalitat i el respecte a les institucions. Sobre tot val la pena construir un projecte en el que hi càpiga tothom, assegurar que els catalans i les catalanes disposen d’un bon govern, capaç de cooperar amb els Ajuntaments i el món local, amb el govern d’Espanya i amb les institucions europees”.

“Un govern i un president capaç de deixar de banda allò que ens divideix i posar per davant allò que ens uneix: la lluita contra la pandèmia, l’impuls a la reactivació econòmica, l’esforç per la reconstrucció social i la recerca permanent de la concòrdia entre tots els catalans i d’un acord just amb la resta dels espanyols”, ha afegit.

Pel líder dels socialistes catalans les eleccions del proper 14 de febrer “poden marcar un tombant”, ja que Catalunya està en condicions de “corregir una deriva que no ens ha portat res de bo” i “reprendre el camí de la prosperitat econòmica, la justícia social, la transició ecològica i energètica, el feminisme i l’equilibri territorial, amb tres tres grans àrees prioritàries: la salut, l’educació, la formació professional i la universitat, i la indústria, la recerca i la innovació”.

“Proposo fer de l’acord polític i la concertació social les palanques d’una prosperitat compartida. Catalunya ha guanyat quan ha estat unida. Així, doncs, els proposo que retrobem els camins de la unitat i el progrés. Els proposo que deixem enrere la divisió i la inestabilitat. Aquesta és la decisió que hem de prendre entre tots i totes el proper 14 de febrer”, ha conclòs el president del grup socialista.