Actualitat

“Les baralles constants del govern són una falta de respecte als catalans i al nostre autogovern”

16 setembre 2022

Batet: “Necessitem un Govern que cregui en l’autogovern per poder-lo desenvolupar”

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha lamentat avui que el govern només es dediqui a les seves disputes internes i no abordi les necessitats de Catalunya i la seva ciutadania: “Les baralles constants del govern són una falta de respecte als catalans i a l’autogovern”.


“Hi ha un govern amb conflicte crònic entre socis, que s’exporta al Parlament. No tenir una presidència plena del Parlament és una falta de respecte a la institució, amb el risc d’estendre-ho a altres espais institucionals”, ha dit Salvador Illa en la jornada sobre ‘La millora de l’Autogovern de Catalunya’, organitzada per la Fundació Rafael Campalans i el PSC al Casal Socialista Joan Reventós, en un diàleg amb la presidenta del Congrés i viceprimera secretària de Millora de l’Autogovern i Programes del PSC, Meritxell Batet, i l’expresident i president de la Fundació Rafael Campalans, José Montilla.


El líder socialista ha destacat que les “baralles constants i autoreferencials” entre ERC i JxCat són una “falta de respecte” a la ciutadania, afegint que és “un greu error que Pere Aragonès no accepti la mà estesa” dels i les socialistes per aprovar pressupostos.


Meritxell Batet ha afegit que “necessitem un Govern que cregui en l’Estatut i l’autogovern per poder-lo desenvolupar”, destacant que “el que falta a Catalunya és que es governi i que es gestionin totes les competències, que són moltíssimes”.


Per la seva banda, José Montilla ha reclamat que no es posin “límits” a l’autogovern: “El que cal és, a part de governar, cooperar”.