Actualitat

“La seguretat és un valor d’esquerres. Sense seguretat no funcionen els altres serveis públics”

19 gener 2023

El primer secretari del PSC i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha destacat avui la bona feina de l’alcalde de Mataró, David Bote,
per garantir la seguretat al municipi: “La seguretat és un valor d’esquerres i progressista. Sense seguretat no funcionen els altres serveis públics i s’ha de gaudir dels espais amb seguretat”.

En un diàleg obert al TecnoCampus de Mataró amb David Bote, Salvador llla ha lamentat la inacció del govern en matèria de seguretat, recordant que els i les socialistes han demanat la dimissió del conseller Elena i que a la darrera reunió del Govern Alternatiu de Catalunya es va aprovar un document sobre seguretat “per posar al dia la llei i donar més paper i rol als alcaldes i alcaldesses”.

David Bote ha destacat que “Mataró necessita un govern a la Generalitat que treballi amb nosaltres pel futur de la ciutat”. “Ara no el tenim. Necessitem més inversió, més efectius de Mossos d’Esquadra, més serveis públics, millor sanitat, instituts dignes, llei de barris… el govern de Mataró dona la cara i s’enfronta als problemes, no enfronta els ciutadans entre ells”.

Cimera hispano-francesa

Salvador Illa també ha destacat la celebració a Barcelona de la cimera hispano-francesa: “Avui és un dia bonic i important, hem d’estar contents, hem tornat a posar Barcelona i Catalunya en el lloc on li toca, a primer nivell d’Europa”.

En aquest sentit, Salvador Illa ha agraït a Pere Aragonès que hagi assistit a les salutacions institucionals, estant “en el lloc on li tocava estar”. Sobre la manifestació contra la cimera, ha rebutjat “les xiulades”. “Ens hem de respectar tots. La majoria defensa els valors de la convivència i de l’europeisme exhibits en la cimera d’avui a Barcelona”.