Actualitat

“La seguretat és competència de la Generalitat i no entén de partidismes ni ideologies”

7 novembre 2023

El cap de l’Oposició i president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha recordat que “la inseguretat és una de les principals preocupacions dels catalans”, alterant el seu dia a dia i el seu “dret a viure amb plena llibertat i tranquil·litat”.

En la seva intervenció al ple monogràfic de seguretat –celebrat a petició del grup socialista-, Salvador Illa ha recordat que la seguretat “és competència del govern de la Generalitat” i “no entén de partidismes ni ideologies”. “La inseguretat és un assumpte que intenten combatre alcaldes i alcaldesses d’arreu de Catalunya, de diferents forces polítiques, com els que ens acompanyen avui a la tribuna”.

Entre d’altres, han assistit al ple l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Nuria Parlón; l’alcalde de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón; l’alcalde de Mataró, David Bote; l’alcalde d’El Vendrell, Kenneth Martínez; l’alcaldessa de Sant Adrià de Besòs, Filo Cañete; l’alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luís Ruiz; l’alcalde d’Esparraguera, Eduard Rivas; l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz; l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes; Abigail Garrido, i el tinent d’Alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle.

Salvador Illa ha avisat que polititzar la seguretat “no ajuda a trobar solucions”. “Centrem-nos i concentrem-nos d’una vegada per totes. És el que ens demana la ciutadania, per a això estem aquí. Començant pel govern de la Generalitat, que té la competència, i seguint per tots nosaltres, exigint-nos ser responsables i deixant-nos de populisme”.