Actualitat

“La proposta del PSC per al pressupost és de mínims per tornar a posar Catalunya en marxa”

21 gener 2023

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha defensat que el pressupost de la Generalitat inclogui totes les propostes del grup socialista, que representen “el mínim que Catalunya necessita” i que s’articulen sobre dos eixos: generar prosperitat i protegir la ciutadania. “La proposta del PSC per a pressupost no és de màxims, és de mínims. És una proposta per tornar a posar Catalunya en marxa”.

Durant el Consell Nacional del PSC aquest dissabte al Casal Socialista Joan Reventós, Salvador Illa ha detallat que el PSC “intenta posar ordre” a la “dificultosa” negociació pressupostària amb ERC, “pensant més en Catalunya i Espanya que en nosaltres mateixos”.

“Sobta l’actitud intransigent d’aquells que presideixen el govern més dèbil de la història del nostre autogovern. Sembla que el problema no siguin les nostres propostes, sinó que les propostes les faci el PSC. Sembla que no coneixen els problemes del país”, ha lamentat Salvador Illa, recordant que les propostes del PSC compten amb el suport del territori i del Parlament. “L’amenaça és la manifestació més patent de la impotència”.

El PSC manté el seu oferiment per aprovar el pressupost, perquè “el PSC no tanca cap porta, sinó que les obre, ni trenca cap pont, sinó que els tendeix”. El PSC no és una canya fràgil que s’inclini segons com bufa al vent. El PSC és un projecte sòlid i no parla per parlar perquè té projecte”.

“Els i les socialistes no fem soroll, fem feina. Per reduir les desigualtats i millorar la vida dels nostres veïns. Des de cada ajuntament i des del govern d’Espanya. Amb tenacitat, perseverança, projecte i des de conviccions profundes. No prometem miracles ni pretenem resoldre-ho tot en un dia, ni ens omplim la boca de grans proclames ni entrem en confrontacions estèrils: fem política útil”, ha reivindicat Salvador Illa.

“Fem que les coses passin”

Salvador Illa també ha posat en valor la tasca de Pedro Sánchez, “que no va als llocs a fer-se fotos, sinó a treballar”, i ha assegurat que “se la juga per Catalunya, amb convicció”. I ha posat com exemple la celebració de la cimera hispano-francesa, que ha fet que “Barcelona torni a lluir i torni a estar en primera divisió internacional”. “Des del govern d’Espanya i des de cada ajuntament ens la juguem i fem política. Decidim, governem i fem que les coses passin”.