Actualitat

“La política es fa mirant endavant. La gent vol fugir del ressentiment i la confrontació”

11 novembre 2022

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat avui que la reforma del Codi Penal “és una decisió valenta que respon a un compromís d’investidura. És de sentit comú incorporar l’experiència del 2017 per millorar el Codi Penal, i fer-ho amb homologació europea“.

En roda de premsa al Parlament, Salvador Illa ha recordat que “no estem a favor de l’amnistia ni de l’autodeterminació. Ni ahir, ni avui, ni demà, ni en 10 anys. Reformar el Codi Penal no és desjudicialitzar, és fer que la política ocupi l’espai de la política, amb respecte a la justícia. L’instrument propi de la política és el diàleg: el diàleg dona fruits i en donaria també si s’obre el diàleg entre catalans”.

“Al senyor Feijoo li demano humilitat. El 2017 va ser un error col·lectiu i també el PP hi té molta responsabilitat. Hi ha mesures que no es poden fer amb la calculadora electoral, això és governar pel bé comú.  La política es fa mirant endavant. La gent vol fugir del ressentiment i la confrontació. Vol concòrdia i convivència. Que ens posem d’acord en allò que puguem, pensant en el futur i no fer política amb el retrovisor i el ressentiment”, ha dit.

Sobre els Pressupostos, Salvador Illa ha demanat “que ningú s’enganyi: si es produeix una negociació serem molt exigents. No rescatarem el govern fracassat d’Aragonès. Si volen canviar cromos, amb nosaltres en tindran pocs per canviar. Els Pressupostos no estaran vigents l’1 de gener i és molt greu. El responsable és Aragonès”.