Actualitat

“La nostra feina és construir una alternativa per resoldre problemes”

3 juny 2022

Alícia Romero al Parlament de Catalunya

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha afirmat avui, a la roda de premsa sobre el primer any del Govern Alternatiu, que “la nostra feina és criticar el Govern quan pertoca, però sobretot construir una alternativa. Al llarg d’aquest any, hem presentat propostes per resoldre problemes i hem fet 2.000 reunions arreu del territori per escolta la gent, les entitats, les alcaldesses i els alcaldes”. “Hem aprovat 49 documents amb 8 iniciatives legislatives que estan entrades en el Parlament i que es troben en procés legislatiu, amb temes com les energies renovables, la justícia gratuïta, la memòria històrica, la reforma del CoNCA, un pla de xoc social o un pla estratègic contra la violència masclista“. Aquests documents s’han aprovat en bona part perquè “molt sovint el Govern de la Generalitat no dona solucions a les preocupacions reals de la població”.

En aquets sentit ha explicat que “avui també hem aprovat dos documents: el que fa referència a un finançament més just per als municipis, un tema que ens preocupa per la nostra vocació municipalista i perquè és l’administració que més propera és als ciutadans; i un pla de mesures per al sector cultural, que durant els darrers deu anys ha anat perdent pressupost”.

Respecte a la llei del català, Alícia Romero ha confiat que es pugui aprovar “amb totes les garanties” i ha opinat que el decret del Govern “no és coherent amb el document que vam aprovar els quatre grups. No se’ns ha consultat. No respon al que en teoria pretenia fer, que és donar resposta a la sentència, i no dona seguretat jurídica als centres”.

Respecte al tema de les inversions, la portaveu socialista ha recordat que “el Govern espanyol ha fet un compromís d’inversió mol alt i el seu compromís amb Catalunya és evident”. “És cert que hi ha una baixa execució i de la mateixa manera que en parlem amb honestedat ens agradaria que el Govern de la Generalitat sigui igual d’autoexigent. El Govern també té competències en infraestructures i volem saber el detall de la seva execució. Per això hem demanat un informe perquè amb les dades que tenim costa també a la Generalitat arribar a execucions altes”, ha conclòs.

La portaveu socialista també ha lamentat la “improvisació absoluta del conseller Cambray amb l’inici de curs escolar, que no està donant resposta als centres ni tampoc a les famílies”. Ha afegit que “hem conegut aquesta setmana que no hi ha prou monitors per donar servei a les tardes del setembre, ja que, de manera unilateral, el conseller i el president de la Generalitat van decidir que el curs escolar comencés el 5 de setembre i que tota la jornada fos de 9:00h a 13:00h”. “Per tot això, cal remarcar l’autoexigència que s’hauria de posar el govern de la Generalitat amb les competències que té, que són moltes, i amb els recursos que destina o que pot destinar a aquestes competències.”