Actualitat

“La mateixa metodologia de treball que ha donat fruit entre els dos governs pot donar fruits entre els partits catalans”

27 juliol 2022

Salvador Illa des d'Andorra

El Primer Secretari del PSC, Salvador Illa, ha volgut subratllar avui “la importància de la reunió entre els Governs d’Espanya i Catalunya. És una reunió molt important per dues raons: és un exercici de diàleg entre dos governs i pels acords que s’han assolit”. “Aquest exercici ha d’estar complementat amb un diàleg entre catalans. La mateixa metodologia de treball que ha donat fruit entre els dos governs pot donar fruits entre els partits catalans”, ha afegit.

En declaracions des d’Andorra, Salvador Illa ha indicat que “hi ha un primer acord molt rellevant en matèria de llengua, perquè reconeix la pluralitat de llengües que hi ha Espanya, s’assoleix un compromís per impulsar-ho, reconeix l’acord que vam fer al Parlament i també es treballarà perquè el català sigui llengua d’ús al Parlament Europeu”.

“Un segon acord és en matèria de desjudicialització. La política és l’eina per resoldre els conflictes polítics i s’ha de fer dins el marc normatiu vigent. S’ha de fer buscant acords molt transversals dins la societat catalana. Per tant, dos acords molt importants i un exercici molt rellevant entre governs. Quan es treballa amb tenacitat s’assoleixen acords”, ha conclòs.