Actualitat

“La inacció del govern contra la sequera fa que hàgim de prendre la iniciativa des de l’oposició”

27 abril 2023

La portaveu del Grup Socialistes i Units per Avançar, Alícia Romero, ha lamentat que el govern hagi incomplert el seu compromís de modificar el decret de mesures per fer front a la sequera, i ha avançat que el grup socialista negocia amb JxCat una proposició de llei per solucionar-ho: “La inacció del govern contra la sequera fa que hàgim de prendre la iniciativa des de l’oposició”. 

“No hi ha ningú al timó del govern. Demanem que governi o que ho intenti, també en les pròximes setmanes. La ciutadania té problemes i necessita solucions”, ha dit Alícia Romero en roda de premsa al Parlament després de la reunió quinzenal del Govern Alternatiu de Catalunya, acompanyada de la diputada i consellera alternativa Sílvia Paneque. 

Sílvia Paneque ha recordat que ja fa molts mesos que el Govern Alternatiu de Catalunya mostra la seva preocupació per la sequera i fent propostes al govern de Pere Aragonès, que està tenint una “inexplicable inacció i una actitud que no convé, de confrontació i de no assumir responsabilitats“. “S’allunya de la cooperació necessària entre institucions, no actua i tampoc executa els 760 milions d’euros que van introduir al pressupost per millores en el cicle de l’aigua”, ha lamentat Paneque, recordant que fa quatre setmanes que es va celebrar la cimera de l’aigua i el govern no ha volgut fer més reunions malgrat que els i les socialistes han allargat la mà en tot moment. 

Sílvia Paneque ha destacat els “punts en comú” que comparteixen PSC-Units i JxCat per modificar el decret, i ha apostat per obrir les inversions de 50M€ a tots els ajuntaments i operadors, definir les obres que calen a mitjà termini i no sancionar cap ajuntament sense haver-li donat abans oportunitat i ajuda per fer les reformes necessàries per ser més eficient. 

Reunió del GAC

La sequera i el risc d’incendis ha protagonitzat la reunió del GAC, que també ha valorat la nova Llei d’Habitatge d’Espanya, feta possible gràcies a “l’esforç, el diàleg i la negociació, i amb una ministra catalana al capdavant”, ha celebrat Alícia Romero. 

El GAC també ha fet seguiment de l’acord pressupostari amb el govern,  constatant que no s’han complert els terminis d’alguns pactes, com el de la B40, però confiant que Pere Aragonès acabarà complint la seva paraula.