Actualitat

“La democràcia trobarà el seu camí i no hi ha democràcia sense respecte a l’estat de dret”

21 desembre 2022

Salvador Illa

El president del Grup Socialistes i Units per Avançar, Salvador Illa, ha demanat avui “defensar les institucions”, convençut que “la democràcia trobarà el seu camí” i que “no hi ha democràcia sense respecte a l’estat de dret”. 

“Mai Catalunya havia tingut un Govern tan feble i, més que mai, cal política útil, que és el camí de sortida d’aquest atzucac en què es troba Catalunya”, ha dit Salvador Illa avui al Parlament, durant la sessió de control, detallant que cal política útil per “ordenar la política, generar prosperitat i protegir els catalans”. 

Així mateix, Salvadlha convidat a Pere Aragonès a fer “un canvi d’actitud” i una “profunda reflexió” donada la “feblesa” del seu govern, que en 19 mesos de legislatura ha perdut el suport de tots els seus socis d’investidura. “Al desembre de l’any passat va arribar amb un suport disminuït, sense els nou diputats de la CUP, i aquesta vegada arriba a cap d’any amb un suport encara més minvat, sense els 32 vots de Junts. De 74 a 33, en 19 mesos. Mai un govern tan dèbil en un moment tan difícil”.