Actualitat

“L’1 de gener no tindrem pressupostos a Catalunya i el responsable és Pere Aragonès”

28 novembre 2022

La portaveu del PSC, Elia Tortolero, ha lamentat avui que Catalunya tingui “el govern més dèbil de la història de l’autogovern català, un govern en minoria incapaç de presentar uns pressupostos en temps i forma quan fan més falta que mai”. “Hem de lamentar que l’1 de gener no tindrem pressupostos en vigor. I el responsable és Pere Aragonès”.

En roda de premsa al Casal Socialista Joan Reventós després de reunir-se la Comissió Executiva del PSC, Elia Tortolero ha recordat que els i les socialistes mantenen ferma des del 22 d’agost l’oferta per negociar uns pressupostos de país: “Demanem a Aragonès i ERC que clarifiquin si volen negociar els pressupostos amb el PSC i tenir uns pressupostos per a tota Catalunya”.

Elia Tortolero també ha detallat que Salvador Illa està compaginant una intensa agenda per tot el territori català amb una nodrida agenda internacional i aquest dimarts i dimecres farà un viatge institucional a París, on protagonitzarà una conferència col·loqui amb l’historiador francès Benuà Pellistrandi sobre el paper de les regions en la governança europea i, entre d’altres, visitarà la Delegació del Govern de la Generalitat i la UNESCO, i es reunirà amb l’exministra Arantxa González Laya i l’alcaldessa de Paris, Ane Hidalgo.

“La cooperació  internacional és clau en moments com l’actual, en el qual cal anar més junts que mai per poder fer front a qualsevol crisi, com la pandèmia i la guerra de Putin contra Ucraïna”, ha destacat Elia Tortolero, celebrant, precisament, l’elecció de Pedro Sánchez com a president de la Internacional Socialista.